VBRO

De vijf beste Nederlandstalige kerstliedjes

Het is alweer bijna kerst, dat zal je vast niet zijn ontgaan. Mogelijk heb je door een auto huren Amsterdam al een kerstboom opgehaald om het vervolgens op te zetten in huis. Ook de kerstliedjes zul je niet meer kunnen ontwijken. Last Christmas van Wham komt elk uur op de radio in je huurauto van EasyTerra, net All I Want For Christmas van Mariah Carey. Toch hoor je de hits van eigen bodem eigenlijk niet zo vaak voorbij komen op de radio van je huurauto die je hebt geregeld via auto huren Rotterdam. Door bijvoorbeeld Spotify kun je hier verandering in brengen met de onderstaande Nederlandstalige kerstliedjes.

 

Flappie van Youp van ‘t Hek

Niet iedereen is fan van het nummer Flappie, maar alsnog is het wel één van de bekendste nummers van Nederlandse bodem. Het liedje is natuurlijk van Youp van ’t Hek en gaat over een konijn genaamd Flappie die de kerst niet overleefd. Hoe vaak je dit nummer ook op zal zetten tijdens de feestdagen, Flappie zal elke keer weer in een paar stukken eindigen op een schaal. Kraantje Pappie coverde dit klassieke kerstliedje trouwens nog in 2015, ook heel nice!

 

Eenzame Kerst van André Hazes

Als het gaat over Nederlandstalige kerstplaten dan mag Eenzame Kerst van de kroegenkoning André Hazes uiteraard niet ontbreken. Sterker nog, dit nummer wordt door veel mensen gezien als het Nederlandstalige kerstliedje der Nederlandstalige kerstliedjes. Gezongen door niemand minder dan André Hazes, wat toch wel een grootheid is in Nederland. Dit heerlijke melancholische nummer mag echt bij geen kerstfeest ontbreken. Mogelijk moet je de tissues alvast klaar zetten, want een vrolijk kerstlied is het niet.

 

Ho Ho Ho van De Jeugd van Tegenwoordig & Katja Schuurman

Ho Ho Ho is een net iets modernere kerstnummer van De Jeugd van Tegenwoordig en Katja Schuurman, wat in principe best een vreemde combinatie is. Deze hit is opgenomen voor het programma Katja vs Bridget. Hierin streden Katja Schuurman en Bridget Maasland om de prijs: Wie maakt de beste kersthit? Katja Schuurman wist deze strijd dus te winnen van haar concurrent Bridget Maasland door samen met de mannen van De Jeugd van Tegenwoordig Ho Ho Ho op te nemen, een lekkere kerstplaat!

 

Kerst Met De Fam van Merol

Merol timmert goed aan de weg, wat ze natuurlijk onder meer met haar heerlijke nummer Lekker Met De Meiden heeft gedaan. Hiervan zullen de meeste mensen deze Nederlandse zangeres waarschijnlijk kennen, maar ze heeft ondertussen ook een kerstplaat uitgebracht. Kerst Met De Fam heeft dit liedje als naam en het gaat over het vieren van kerst met de familie, wat Merol op een extreem accurate en ongefilterde manier omschrijft.

 

O Dennenboom van Jan Smit

In een ver verleden toen Jan Smit nog een jong manneke was heeft hij een speciale uitvoering van O Dennenboom gezongen. Een jonge en schattige Jan Smit die een echte kerstklassieker zingt, een betere combinatie zul je tijdens de kerst niet vinden. Pas op dat de Volendamse zanger je hart niet laat smelten!

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat