VBRO

De mooiste Nederlandstalige liedjes voor een bruiloft

Ga je trouwen? Gefeliciteerd! Hopelijk krijg je dan zo’n mooie laptoptas dames van een merk als Cowboysbag. Dat is toch heerlijk Nederlands! Als je het Nederlandse thema door wilt trekken naar de rest van de bruiloft dan zul je natuurlijk ook hits in onze eigen moerstaal af moeten spelen tijdens. In je rugtas kun je dan mooi een cd met prachtige Nederlandstalige nummers meenemen voor de dj op de bruiloft. Weet je nog niet welke liedjes geschikt zijn? Lees dan dit artikel voor wat inspiratie! 

 

Beauty and the Brains van Nielson

Beauty and the Brains was een tijdje geleden echt een regelrechte hit. Week na week stond het hoog in de top 40. Niet vreemd natuurlijk, want Nielson is een geweldige zanger en had met Beauty and the Brains een geweldig nummer geschreven en gemaakt. Dit liedje is met name geschikt voor bruidsparen die sprankelend in het leven en de liefde staan. Zijn jullie altijd vrolijk? Ook dan is Beauty and the Brains perfect. De mooiste zin uit dit nummer is toch wel “ze klopt van top tot teen”, want dat is je bruid toch?

 

Ik heb je lief van Stef Bos

“Was ik maar een dichter, dan kon ik dichter bij jou zijn”. Deze zin zegt in principe al alles over Ik heb je lief. Dit nummer van Stef Bos voelt zo vertederend. De geweldige zanger weet dan ook prachtig te verwoorden hoe liefde voelt. De ander is je medicijn tegen alle tegenslagen, de liefde is sterker dan welke narigheid. Het is dan ook prachtig om op de mooiste dag van jullie leven samen te zingen: “Ik heb je lief, ik heb je liever… liever dan het leven, dan om het even wat”.

 

Jij bent de liefde van Kenny B, Maan of Guus Meeuwis

Veel mensen zijn groot fan van het nummer Jij bent de liefde. Dit is al helemaal het geval als je een Nederlandstalig liedje wilt op je bruiloft. Toch is dit nummer ook echt uniek, wat best vreemd is. Het is namelijk ook best simpel, wat Jij bent de liefde eigenlijk zo ontzettend mooi maakt. Wat dit Nederlandse liedje bovendien ook zeldzaam maakt is dat het door een paar van de grootste artiesten van eigen bodem gezongen is. Zo kun je kiezen voor de variant van Kenny B, maar ook Maan en Guus Meeuwis hebben prachtige covers van Jij bent de liefde gezongen.

 

Avond van Boudewijn de Groot

Avond ken je mogelijk vooral doordat het elk jaar weer hoog in de Top 2000 weet te eindigen. Ook dit jaar kwam het opnieuw in de top 10 terecht. Veel Nederlanders vinden het nummer van Boudewijn de Groot dan ook prachtig, met name door één specifieke zin: “Ik geloof in jou en mij”. Dit is uiteraard precies wat je met je huwelijk ook wil zeggen. Dit maakt Avond dus een zeer geschikt trouwliedje voor na het ja-woord. Het kan niet anders of jullie lopen samen hand in hand met kippenvel de kerk uit, zo mooi en ontroerend is dit liedje.

 

Zij maakt het verschil van De Poema’s

Zij maakt het verschil mag misschien niet zo’n aardig nummer maken, vooral als je eerst puur de lyrics leest. Het bestaat namelijk voor een deel uit een opsomming met wat de vrouw in kwestie allemaal niet is. Toch zorgt het hierdoor ook direct voor een realistisch beeld van liefde en relaties in het algemeen. Nee, het is niet de oplossing voor al je verdriet en ellende, maar toch zal het wel een hoop schelen. Zij maakt het verschil, zo simpel is het nou eenmaal.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat