VBRO

De vijf hoogst geplaatste Nederlandstalige nummers in de Top 2000 van 2020

De kerstdagen zijn ondertussen afgelopen. Dit houdt natuurlijk in dat we ons nu allemaal klaar maken voor Oud & Nieuw. In Nederland is dan iedereen in de ban van de Top 2000. Dit is een lijst die bomvol zit met de allermooiste nummers. Nederlanders kunnen hierop stemmen door in totaal 35 liedjes in te vullen. Het nummer met de meeste stemmen wordt vervolgens natuurlijk de winnaar van de Top 2000. Over het algemeen gaat deze eer meestal naar Queen met Bohemian Rhapsody, maar dit jaar is dat niet het geval. Dit jaar verkozen de Nederlanders namelijk Roller Coaster van Danny Vera tot mooiste nummer ooit. Ook staan er dit jaar weer allerlei Nederlandstalige liedjes hoog in de lijst der lijsten, die ook jij kunt luisteren via de laptop in je laptoptas. Je mobiel in een heuptasje stoppen om vervolgens de onderstaande nummers te luisteren kan natuurlijk ook. 

 

Avond van Boudewijn de Groot

Het nummer Avond van Boudewijn de Groot doet het al jaren zeer goed in de Top 2000. In 2005 werd het zelfs verkozen tot allerbeste liedje ooit volgens de Nederlandse stemmers. Inmiddels staat Avond niet meer zo groot als vijftien jaar geleden, maar populair is deze hit van Boudewijn de Groot nog altijd wel. Sterker nog, het staat inmiddels al 17 jaar achter elkaar in de top 10. Dit jaar vind je Avond op plaats 7, waarmee het de hoogste geplaatste Nederlandstalige nummer is in de Top 2000 van 2020.

 

Oceaan van Racoon

Ook Racoon staat elk jaar weer vrij hoog in de Top 2000. Dit doet de Nederlandse band natuurlijk met het nummer Oceaan, want in 2012 werd gepubliceerd. Sindsdien staat het elk jaar in de top 40 van de lijst der lijsten. Dit jaar vind je Oceaan op plaats 22 terug, waarmee het bijna de beste positie ooit wist te evenaren: 21 in zowel 2014 als 2015. Het is met de 22e positie in de Top 2000 van 2020 de tweede Nederlandstalige nummer. 

 

Door De Wind van Miss Montreal

Door De Wind is oorspronkelijk een nummer van Ingeborg, de welbekende zangeres uit België. Stef Bos schreef het liedje voor haar. Ingeborg ging met dit nummer naar het Eurovisiesongfestival in 1989. In 2020 maakt Miss Montreal een cover van Door De Wind voor Beste Zangers, een Nederlandse programma. Haar renditie viel in de smaak onder de Nederlanders, waardoor Door De Wind van Miss Montreal binnenkomt op de 29e positie in de Top 2000. Hiermee is het ook de hoogst genoteerde vrouw in de lijst der lijsten van dit jaar.

 

Papa van Stef Bos

Papa mag zeker niet ontbreken in de Top 2000, wat in 2020 dan ook niet het geval was. Deze single van Stef Bos komt uit 1991, waarna hij in 1999 nog een live versie van Papa uitbracht. Het gaat over hoe Bos eerst met zijn rugzak kind dacht veel te verschillen van zijn vader, maar dit uiteindelijk toch niet zo bleek te zijn. Dit jaar staat Papa op de 31e positie, waarmee het erg gestegen. Vorig jaar stond het nummer van Stef Bos namelijk op plaats 70.

 

Over De Muur van Klein Orkest

Waar Papa van Stef Bos dit jaar gestegen is ten opzichte van de Top 2000 van vorig jaar, is Over De Muur juist gedaald. Dit nummer van Klein Orkest stond in 2019 namelijk op de 30e positie, terwijl het in 2020 niet verder wist te komen dan plaats 38. Alsnog een geweldige rangschikking natuurlijk, wat het prachtige nummer over een verdeeld Europa na het einde van de Tweede Wereldoorlog ook zeker verdiend.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat