VBRO

Tijd voor een nieuwe vloer?

Trends: zacht tapijt of praktisch vinyl

Een vloer is het hart van je kamer. Want het speelt geen rol hoeveel vierkante meters je woonkamer, keuken of slaapkamer heeft, de vloer is altijd een groot oppervlak waar je vaak naar kijkt. En natuurlijk loop je over jouw vloer heen. Wanneer je een oude vloer wilt vervangen, of een nieuwe vloer over de bestaande vloer wilt laten leggen is de vraag: waar moet jouw vloer aan voldoen?

Welke vloeren zijn stijlvol en populair?

Mensen kiezen vaak voor een vloer die niet koud voelt aan de voeten. Ook zonder die super fijne vloerverwarming kan een vloer aangenaam voelen aan je voeten. Stel je kiest tapijt. Dan heb je een zachte vloer, het materiaal ziet er aaibaar uit en hij kan snel gelegd worden. Geen koude voeten meer, wel een tapijtvloer die jaren meegaat.

Vinylvloeren voelen ook niet koud aan de voeten. Want deze onderhoudsvriendelijke vloer past zich aan de omgevingstemperatuur aan. Net als tapijt is vinyl een materiaal dat jaren meegaat, misschien ken je vinylvloeren ook onder de naam Novilon.

Voordelen van vinylvloeren

Een voordeel is de enorme keuze qua dessins. Vinyl is in steenlook, houtlook, marmer en vele kleuren verkrijgbaar en voor elke woonstijl is er een passende vinyl-vloer. Vinylvloeren bieden je veel meer voordelen:

 • Vinyl is geluiddempend
 • De vloer is onderhoudsarm
 • Vinylvloeren gaan jaren mee
 • Vinyl kan je combineren met vloerverwarming
 • Vinyl is ook geschikt voor in je keuken

Omdat vinylvloeren voor vrijwel elke kamer van je woning geschikt zijn kan je er ook voor kiezen om in meerdere ruimtes vinyl te leggen, let alleen op een goede ondervloer voor een optimaal resultaat.

Wat zijn de voordelen van tapijt?

Een super zachte tapijtvloer is niet alleen fijn voor op je slaapkamer. Er zijn tegenwoordig zo veel prachtige tapijtvloeren dat je makkelijk jou favoriete kleur tapijt kiest. Dat zachte, luxe gevoel aan je voeten wil je het liefst ook voor je woonkamer, kinderkamer of wat dacht je van de trap? Naast luxe heeft een aaibaar tapijt je nog veel meer voordelen te bieden:

 • Tapijt is geschikt voor vloerverwarming
 • Elk tapijt heeft een geluiddempende werking
 • Je kan tapijt kamerbreed leggen
 • Ook voor trappen is tapijt geschikt
 • Tapijt is hoogpolig of laagpolig verkrijgbaar
 • Veel variatie van kamerbreed tapijt tot tapijttegels

De warme, zachte uitstraling van een prachtige tapijtvloer is zo sterk dat je makkelijk dat knusse thuisgevoel creëert.

Kies de vloer die het beste bij jou past!

Of je uiteindelijk ervoor kiest om een tapijt of vinylvloer te kopen is een kwestie van smaak. Er is zo veel keuze en de praktische voordelen van beide vloersoorten spreken voor zich. Dus ga je voor super zacht tapijt of past vinyl, de allrounder onder de vloerbedekkingen, beter bij jouw gezinssituatie?

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat