VBRO

De laatste trends voor je tuin

Het valt niet te ontkennen dat tuinen de afgelopen decennia veel zijn veranderd en zijn veranderd in multifunctionele ruimtes waar we eten, koken, sporten, baden en planten kweken. Dit jaar zullen ze flexibeler dan ooit zijn en prachtige buitenruimtes bieden waar we kunnen ontspannen op een tuinset, meer voedsel kunnen verbouwen en in harmonie zijn met de natuur. Dit is dan ook mogelijk met behulp van de tips die hieronder genoemd worden.

Kweken van microgroenten

Geen ruimte voor een moestuin? Geen zorgen, kweek gewoon je eigen microgroenten op de vensterbank. Zeer voedzame en gemakkelijk te kweken microgroenten zijn zaden die een paar dagen na hun ontkieming worden geoogst. Je kunt een enorme variëteit aan groenten kweken als microgroenten, van saladegroenten tot kruiden en rode biet.

Zwarte hekken en buitenmuren

De populariteit van donkergekleurde schuttingen en muren in tuinen lijkt dit jaar door te zetten en niet zonder reden. Zwarte, diepe houtskool of donkergrijze hekken en muren zorgen ervoor dat die structuren visueel terugwijken en de aandacht in plaats daarvan vestigen op de planten ervoor. Het is vooral effectief bij groen blad, waarbij de verschillende bladvormen en kleuren worden benadrukt. Het schilderen van grensstructuren in één donkere kleur is een relatief goedkope manier om een ​​mengelmoes van verschillende materialen te verhullen zodat ze als één geheel lezen en vermoeide hekken en muren een eigentijdse lift te geven. Natuurlijk past deze trend goed bij zwarte tuintafels!

Kruiden in huis

Decoratieve kamerplanten zijn al een tijdje bezig maar dit jaar zal de nadruk meer komen te liggen op de eetbare variant, met name kruiden. De meeste kruiden kunnen binnen gekweekt worden, mits ze 6 tot 8 uur per dag goed licht hebben. Sommige soorten, zoals basilicum en tijm, hebben een zonnig raam op het noorden nodig, terwijl schaduwliefhebbers zoals munt geen probleem hebben met minder licht. Maak je eigen kruidenbakken voor binnen met gerecyclede blikken, potten, houten pallets of dakgoten. Afvoergaten zijn essentieel en je hebt mogelijk een bak onder je plantenbak nodig om overtollig water op te vangen. Zorg ervoor dat je kruiden met dezelfde waterbehoefte bij elkaar plant.

Badderen in de tuin

Experts voorspellen dat buitenbaden dit jaar mainstream wordt. Een groeiend aantal huiseigenaren installeert nu buitenbaden of -douches in hun tuinen, zodat ze achterover kunnen leunen en naar de sterren kunnen kijken of naar de vogels in de bomen kunnen luisteren terwijl ze onder de douche staan. Een groot voordeel van buitenbaden ten opzichte van spabaden of bubbelbaden is dat je geen chemicaliën nodig hebt omdat je het bad elke keer bijvult. En buitendouches zijn in de zomer erg handig voor het schoonmaken van vieze peuters en honden.

Bloemen voor bijen

De benarde toestand van onze bijen heeft ons allemaal doen beseffen dat we zoveel mogelijk van hun natuurlijke habitat moeten herstellen. Bloemen keren terug naar tuinen, wilde bloemen duiken op langs bermen en in parken en bijenkorven zijn de must-have voor stadstuiniers. Velen van ons zijn zich bewust van de schade die chemische sprays ook bij bijen kunnen aanrichten en zoeken naar andere alternatieven.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat