VBRO

Waarom naar muziek luisteren tijdens het douchen goed voor je is

Luisteren naar muziek is een heel plezierige activiteit die ons lichaam ontspant en enorm veel plezier overbrengt op onze hersenen. Een van de beste momenten om naar muziek te luisteren, ongeacht de stijl van je voorkeur, is tijdens het douchen, aangezien we op dat moment volledig toegewijd zijn aan het verwennen van ons lichaam. Ook terwijl je je aan het scheren bent boven de gootsteen of je je haar aan het doen bent, is het een aanrader om te luisteren naar muziek op je smartphone. Het zou zelfs nog beter zijn om speakers te installeren in je badkamer, hierdoor kun je optimaal genieten van je favoriete nummers terwijl je je klaarmaakt om de dag te beginnen of juist om op bed te gaan.

Luisteren naar muziek tijdens het douchen heeft enorme voordelen voor lichaam en geest, zoals je hieronder kunt lezen in een handig overzicht:

  • Laat stress los na een drukke dag, of het nu gaat om werk of het voldoen aan de vele verplichtingen van het huis.
  • Door water met muziek te combineren, worden beide een bron van positieve energie die lichaam en geest binnendringt.
  • Luisteren naar muziek en neuriën of zingen versterkt het immuunsysteem omdat de hersenen endorfines beginnen te genereren, de hormonen van geluk.
  • Door onder de douche naar muziek te luisteren, kun je je gedachten op het geluid richten, afstand nemen van de problemen die je kunnen kwellen en van je favoriete muziek genieten terwijl het water op je lichaam valt.
  • Luisteren naar muziek tijdens het douchen helpt om te ontspannen en geeft je een beter humeur.
  • Jodi Picoult zei: “Muziek is de taal van het geheugen”. En dit is waar omdat muziek je kan helpen om alle informatie beter te leren en te onthouden. Dit hangt af van hoeveel je van muziek houdt en hoeveel je ervan geniet.
  • Luisteren naar bepaalde soorten muziek, zoals klassiek of natuurgeluiden, produceert een gevoel van welzijn dat de afscheiding van stikstofmonoxide in het lichaam activeert en dit begint in het lichaam te werken als een antistollingsmiddel, naast het verlagen van cholesterol dat schadelijk is voor de gezondheid.
  • Als je een vrouw bent en zwanger bent, is de douche enorm belangrijk en verrijkend voor de baby, al lijkt het niet dat het luisteren naar muziek tijdens de zwangerschap bijdraagt ​​aan de cognitieve ontwikkeling van de baby.
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat het luisteren naar muziek de neurale verbindingen in het abstracte redeneringscentrum van de hersenen stimuleert, waardoor mensen slimmer worden.
  • Het moment van de douche is de gelegenheid waar je helemaal alleen bent met je innerlijke zelf, in staat om tijd te besteden aan het instemmen met lichaam en geest.

Aan de hand van de bovenstaande voordelen van het luisteren naar muziek onder de douche kun je dus al weten dat het zeker een slim idee is om dit te doen. Het is immers goed voor je! Wellicht dat je zelfs het beste ontwerp voor nieuwe Michael Kors schoenen bedenkt terwijl je jezelf schoonmaakt tijdens het douchen…

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat