VBRO

4 leuke bezienswaardigheden in de buurt van luchthaven Zaventem

Ben je een van die mensen die altijd supervroeg op het vliegveld aankomen, voor het geval je vlucht vertraging oploopt? Of ben je meer een last-minute type en kom je pas op het vliegveld als het echt moet? Hoe dan ook, als je nog wat tijd te doden hebt voor je vlucht nadat je je auto hebt geparkeerd op Zaventem Parking, blijf dan niet de hele tijd in de luchthaventerminal zitten. Er zijn heel wat verborgen juweeltjes vlak bij de luchthaven die beslist de moeite waard zijn om te bekijken. Hier zijn 4 van onze favorieten:

Liege Wafelfabriek

Dit is de perfecte plaats voor een snelle snack of opkikkertje. De Luikse wafels worden vers op bestelling gemaakt en zijn er in een verscheidenheid van heerlijke smaken. Geniet dus nog even van een lekker tussendoortje voordat je op het vliegtuig stapt.

Hougaerd Boerderij

Deze werkende boerderij is een prima plek om even uit te rusten van de drukte van het vliegveld. Je kunt de boerderij bezichtigen, de dieren ontmoeten, en zelfs wat verse producten kopen om mee te nemen. Zorg wel dat je uitzoekt wat je wel en niet mee mag nemen op jouw vlucht. Je kunt ook de eventueel niet bederfelijke spullen in je auto leggen. Deze kun je overigens gemakkelijk parkeren via Parkos. Je reserveert van tevoren een plek zodat je zeker weet dat je daar verder niet over na hoeft te denken. Dit scheelt een hoop stress!

Brouwerij Martens

Dit is een must-bezoek voor bierliefhebbers. Brouwerij Martens is een traditionele Belgische brouwerij die rondleidingen, proeverijen, en een winkel waar je souvenirs kunt kopen aanbiedt.

Brussels Luchthavenmuseum

Als je geïnteresseerd bent in luchtvaartgeschiedenis, is dit de plek voor jou. Het Brussels Airport Museum heeft allerlei tentoonstellingen over de geschiedenis van de luchthaven en de Belgische luchtvaart.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat