VBRO

Een hobby kiezen die bij jou past

Hobby’s zijn belangrijk voor mensen, het zorgt voor plezier, verbinding en zal je goed laten voelen. Daarnaast is het een goede invulling van je tijd omdat je het besteed aan jezelf. Als je nog geen hobby’s hebt kun je dit kiezen door te kijken naar je interesses, wat er bij jou in de buurt te doen is, een aantal dingen uit te proberen om vervolgens een hobby te kiezen waar je het meeste plezier uithaalt. Lees hier meer over hoe je dit doet.

Interesses

Allereerst is het handig om te kijken naar jouw interesses. Ben je creatief? Of vind je het leuk om technisch bezig te zijn? Misschien ben je wel een erg sociaal mens en ben je op zoek naar meer sociale activiteiten. Wellicht ben je sportief of hou je van de natuur. Vind je het lastig om erachter te komen waarin je geïnteresseerd bent? Probeer dan eens te kijken naar wat je leuk vond toen je kind was, veel mensen vinden dat soort dingen namelijk nog steeds leuk maar zijn het gewoon vergeten omdat ze het al zo lang niet gedaan hebben.

Lokaal

Je kunt ook kijken wat er precies bij jou in de buurt te doen is en daar een keuze uit maken. Misschien zie je in de krant of online ‘fitness Izegem’ staan, een boekenclub, een spelletjesclub of een yogaschool waar je terecht kunt. Het zoeken van lokale opties is erg handig omdat je direct weet waar je uit kunt kiezen, vergelijk verschillende mogelijkheden om erachter te komen wat het beste bij jouw interesses aansluit. Hou ook rekening met je budget. En misschien kun je samen met een vriend(in) gaan, of ga gewoon eens alleen om te kijken hoe het bevalt.

Uitproberen

Heb je je aangemeld voor een dansles of een oefenles om te leren darten? Zodra de aanmelding is voltooid is het een kwestie van uitproberen om te kijken of je het wat vindt. Begin je met iets dat je nog nooit hebt gedaan? Laat dan vooral het idee los dat je het in één keer moet kunnen. Om iets te leren heb je namelijk wel meer tijd nodig, het draait vooral om het hebben van plezier. Als je merkt dat je het leuk vindt kun je hiermee verder gaan. Vind je het toch niks? Probeer dan gewoon iets anders. Misschien kun je in één week 3 activiteiten inplannen zodat je aan het einde van de week een selectie kunt maken.

Plezier

Bij hobby’s staat plezier voorop, ongeacht of je ergens goed in bent of niet. Dat is juist het mooie van het hebben van een hobby, het zorgt voor ontspanning omdat het je veel plezier brengt. Kies daarom iets uit wat je daadwerkelijk leuk vindt en ga ermee door als je merkt dat je er nieuwe energie van krijgt.

Conclusie

Tijd nemen voor jezelf is belangrijk. Dit kun je doen door middel van een hobby die bij jou past. Kies er eentje die aansluit bij jouw interesses, kijk wat er in de buurt is en probeer een aantal hobby’s uit.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat