VBRO

De beste workoutsongs van 2022

Wat zijn de beste workoutnummers voor een intensieve gymsessie met fractional plates? Hoewel iedereen zijn eigen persoonlijke voorkeur heeft voor muziek die zijn spieren aan het pompen zal krijgen, zijn er een paar eigenschappen die alle goede workoutsongs gemeen hebben: een geweldige beat, een snel tempo en een pakkende energieke hook. Van zoete popknallers tot gelikte hiphophits, we hebben gekozen wat volgens ons de beste workoutnummers van de afgelopen decennia zijn om naar te luisteren als je naar de sportschool gaat.

Moves Like Jagger – Maroon 5

De charismatische, seksueel geladen dansmoves van Mick Jagger, frontman van The Rolling Stones, vormden de inspiratie voor de teksten van deze aanstekelijke dance-pophit. Uitgebracht door de in Californië gevestigde popband Maroon 5, met extra vocalen van niemand minder dan Christina Aguilera, werd “Moves Like Jagger” voor het eerst uitgevoerd in de tv-talentenshow The Voice in juni 2011 en werd het een van de best presterende singles aller tijden verkopen. Maroon 5’s studioalbum uit 2010, Hands All Over, werd in 2011 opnieuw uitgebracht om het nummer op te nemen.

Stronger – Kanye West

Kanye West is op geen enkele manier een slechte rapper, maar het is zijn bekwaamheid als innoverende producer die hem tot een legende heeft gemaakt. ‘Stronger’, een van de hitsingles op zijn derde album, Graduation, is een popmeesterwerk: een briljante, pulserende bewerking van Daft Punk’s ‘Harder, Better, Faster, Stronger’. De invloed ervan op de richting van zowel pop- als hiphopmuziek in de daaropvolgende jaren kan niet worden onderschat – en het is het perfecte trainingsnummer om je bloed en spieren te laten pompen. Ook als je best things to do Volendam opzoekt, zul je graag naar dit nummer luisteren!

Taio Cruz – Dynamite

Met rechttoe rechtaan, repetitieve teksten (“I came to dance, dance, dance, dance”), ligt de aantrekkingskracht van deze bestverkochte single in zijn nadrukkelijke, dansbare productie, onberispelijk aanstekelijk refrein en gelikte Auto-Tuned zang. “Dynamite”, geproduceerd door Benny Blanco en Dr. Luke, wordt toegeschreven aan vijf verschillende songwriters: Cruz, singer-songwriter Bonnie McKee, de Zweedse hitmaker Max Martin en de twee producers.

Wannabe – Spice Girls

“Wannabe”, dat het concept van “girl power” belichaamde dat het imago van de Engelse popsensatie Spice Girls ging bepalen, was de dynamische eerste single van de groep. Het dance-popnummer stond vier opeenvolgende weken bovenaan de Billboard Hot 100 en werd de bestverkochte single van een meidengroep in de geschiedenis, en blijft een eeuwige favoriet voor een generatie popfans. Wat nog belangrijker is, de energieke beat maakt het een van de beste workoutnummers die we ooit hebben gehoord, al is het ook een heerlijk lied om mee te zingen terwijl je dunpleister aanbrengt.

Just Dance – Lady Gaga

In iets meer dan tien jaar is Stefani Germanotta, oftewel Lady Gaga, van een relatief onbekend popicoon uitgegroeid tot een volwaardig popicoon, met negen Grammy’s, meer dan 27 miljoen albumverkopen en een Academy Award op haar naam. Haar toepasselijk getitelde debuutsingle, geschreven in samenwerking met Akon, gaf iedereen een voorproefje van wat er zou komen toen het in 2008 werd uitgebracht, met een aanstekelijke dance-pop beat die de dansvloeren over de hele wereld vulde.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat