VBRO

Barbara Dex heeft de VBRO-Trotsplaat

Dit jaar viert Barbara Dex haar 30-jarige muziekverhaal en dat doet de fenomenale zangeres met een nieuw album: ‘Dex in ’t Groot’. En die ‘groot’ mag gerust letterlijk genomen worden, want Barbara Dex blaast op het album gekende én vergeten Nederlandstalige muziekparels nieuw leven in, en dat in een grootse, machtige symfonische omkadering.

“Alles begon met het Eurovisiesongfestival. Als een jonge, onervaren vrouw stond ik op een van de grootste podia met een symfonisch orkest. En nu, zoveel jaren later, doe ik het heel graag een keertje over. Op het album zullen liedjes uit mijn kindertijd, uit mijn jeugdjaren staan. Liedjes die me iets doen. Samen met mijn team heb ik hier ontzettend hard aan gewerkt. Ik kan het zelf niet genoeg zeggen, maar ik ben zó onder de indruk van dit album. Ik voel me rijk, groot maar vooral trots”, aldus Barbara Dex.

Om iedereen warm te maken voor haar grootse album, lanceerde Barbara Dex vorige vrijdag een eerste single: ‘Niemand Heeft Je Ooit Gezien’, een cover van de Vlaamse Kalinka uit 1972. In Nederland brachten Helga en Marjan Kampen het tedere liedje in datzelfde jaar. Recenter, in 2014, schreef Sieneke het op haar palmares. Het is een bloedmooie song en de power en de pit die Barbara Dex erin heeft gestoken, maakt het plaatje compleet anno 2023. Deze week onze nieuwe VBRO-Trotsplaat!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat