VBRO

Dit moet je weten over de Tour de France

De Ronde van Frankrijk is een van de grootste sportevenementen ter wereld en trekt elk jaar miljoenen kijkers van over de hele wereld. De Tour de France van 2023 zal de 110e editie van dit prestigieuze wielerevenement zijn en zal plaatsvinden van 1 juli tot 23 juli 2023. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de Tour de France in 2023.

Datum en locatie

De Tour de France 2023 zal beginnen op 1 juli 2023 en eindigen op 23 juli 2023. De route zal worden aangekondigd in oktober 2022, maar er zijn al geruchten over de mogelijke route en de locaties waar de etappes zullen plaatsvinden.

Geruchten over de route

Er zijn al geruchten over de mogelijke route van de Tour de France 2023. Eén gerucht is dat de Tour van start zal gaan in de stad Nantes, gevolgd door een aantal etappes in het westen van Frankrijk. Er wordt ook gezegd dat de Tour de France van 2023 door de Pyreneeën zal gaan, wat een uitdaging zal zijn voor de renners. Andere geruchten suggereren dat de Tour de France van 2023 ook enkele etappes in België zal hebben.

Deelnemende teams

Er zullen 22 teams deelnemen aan de Tour de France 2023, elk bestaande uit acht renners. Deze teams worden geselecteerd op basis van hun prestaties in het voorgaande jaar en hun UCI-ranglijst. De teams die deelnemen aan de Tour de France van 2023 worden normaal gesproken aangekondigd enkele weken voor de start van het evenement.

Favorieten voor de gele trui

Er zijn al verschillende renners die worden getipt als favorieten voor de gele trui in de Tour de France 2023. Eén van de renners die vaak genoemd worden is de Sloveense renner Tadej Pogacar, die in 2020 de Tour de France won. Andere renners die worden getipt als favorieten zijn Primoz Roglic, Egan Bernal en Geraint Thomas.

Nieuwe regelgeving

Er zijn enkele nieuwe regels en voorschriften die van kracht zullen zijn tijdens de Tour de France van 2023. Een van de belangrijkste wijzigingen is de invoering van een nieuw UCI Women’s WorldTour-format, dat zal worden geïntroduceerd vanaf 2023. Dit nieuwe formaat zal meer gelijke kansen bieden voor vrouwen in de wielersport en zal ook de zichtbaarheid van vrouwelijke wielrenners vergroten.

De Tour de France van 2023 belooft een spannend evenement te worden, met veel nieuwe ontwikkelingen en veranderingen in de wielersport. Fans kijken reikhalzend uit naar de aankondiging van de route en de deelnemende renners. Het is een spannende tijd om een wielrenfan te zijn, en we kunnen niet wachten om te zien wie de gele trui zal winnen in 2023!

Foto©Pixabay

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat