VBRO

Besparen met LED verlichting

Er is de afgelopen jaren steeds meer te doen geweest over besparen. Dit komt mede door de huidige inflatie. Alles wordt duurder. Met name de prijzen in de supermarkten en tarieven voor gas en stroom zijn flink gestegen. Als men voor de inflatie al krap bij kas zat, zullen ze nu echt met het water tot aan de lippen staan. Gelukkig zijn er genoeg (eenvoudige) manieren waarop er bespaard kan worden. Men weer wat ademruimte kan krijgen. Dit is bijvoorbeeld ook één van de redenen waarom LED verlichting tegenwoordig zo populair is. 

Toch zijn er ook nog altijd veel mensen die conventionele verlichting in huis gebruiken. Simpelweg omdat ze niet weten welke voordelen LED heeft ten opzichte van halogeen- of gloeilampen. Besparen met LED is echter heel eenvoudig en het levert meer voordelen op dan je denkt. Nog altijd niet overtuigd? Lees dan snel verder en ontdek hoe ledlampen van Ledwereld.be kunnen bijdragen aan een fikse besparing op de stroomkosten. 

Lange levensduur 

Wil je ledlampen kopen? Dan valt je waarschijnlijk direct iets op. Zeker wanneer je voorheen altijd voor conventionele verlichting koos. Een eenvoudige ledlamp is namelijk vele malen duurder dan een halogeen-of gloeilamp. Dat is in veel gevallen ook de reden dat er sneller voor conventionele verlichting wordt gekozen. Logisch ook. Als je de twee naast elkaar legt, denk je veel geld te besparen door voor halogeen- of gloeilampen te kiezen. Maar hoe zit dat op de lange termijn? 

Wat veel mensen niet beseffen is dat ledlampen 6 tot 30 keer langer mee zullen gaan dan conventionele verlichting. Hoewel de aanschafprijs dus inderdaad duurder is, doe je er ook veel langer mee. In andere woorden: goedkoop is op de lange termijn duurkoop. Uiteindelijk zal je een halogeen- of gloeilamp namelijk veel vaker moeten vervangen, waardoor je op de lange termijn net zo veel kwijt bent. Dan hebben we het lagere energieverbruik nog niet eens meegeteld! 

Energiezuinig 


De energieprijzen zijn in de afgelopen jaren flink gestegen. Niet alleen voor gas, maar ook voor elektriciteit. Het is dan ook niet voor niets dat mensen steeds vaker zoekende zijn naar manieren om te besparen. Inleveren op comfort doen ze liever niet. Het beste alternatief is dan ook op zoek gaan naar lampen die minder energie verbruiken. Dan is een ledlamp een prima keuze. 

Wist je dat een ledlamp tot 90 procent minder energie verbruikt dan een gloeilamp? Als je nu enkel nog conventionele verlichting in huis gebruikt en deze allemaal vervangt voor ledlampen, levert dit dus al snel een besparing van enkele tientallen tot zelfs honderden euro’s per jaar op. En dan hoef je aan het gebruik verder niets te veranderen. 

Veiliger

Bijna iedereen weet dat je een gloeilamp nadat deze kapot is gegaan, nooit direct moet vervangen. Zeker niet als deze eerst een poos heeft lopen branden. Deze lampen worden namelijk ongelooflijk heet. Je zal niet de eerste zijn die zijn handen aan deze lamp weet te branden. Bij ledlampen is dat niet het geval. Deze worden slechts handwarm en kunnen dus direct vervangen worden. 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat