VBRO

Monique Smit heeft de VBRO-Trotsplaat

Het is er dan uiteindelijk toch van gekomen! Monique Smit stopte een liedje uit haar kindertijd in een nieuw jasje. ‘Als Je Verliefd Op Een Jongen Bent’ werd door de kleine Wilma uitgebracht in 1971 en werd, net zoals andere liedjes van haar, een onvervalste meezinger. Ten huize Smit in Volendam weerklonken die liedjes veelvuldig, ondermeer toen moederlief aan het schoonmaken sloeg. En dat is Monique altijd bijgebleven. Al jaren lang liep ze met het plan om het liedje over te doen in een modern arrangement, net omdat het zo’n meezing-gehalte heeft. Haar broer Jan drong er trouwens bij het begin van haar muzikale carrière op aan om ‘Als Je Verliefd Op Een Jongen Bent’ op plaat te zetten. Toen ze afgelopen najaar met collega-artiesten aan een Turks strand lag, dan kwam dit ouwe liedje weer ter sprake en reageerden andere artiesten al net zo enthousiast. Het was misschien het laatste duwtje dat Monique nodig had om het gezellige nummer in een modern jasje te laten steken! Het resultaat is een schot in de roos, oordeel zelf maar deze week. Het bijhorende videoclipje werd opgenomen in Amsterdam, altijd goed voor prachtige beelden. ‘Als Je Verliefd Op Een Jongen Bent’ is deze week onze VBRO-Trotsplaat!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat