VBRO

Het ultieme avontuur: een roadtrip door de Rocky Mountain

De Rocky Mountains, ook wel bekend als de Rockies, je hebt er vast wel eens van gehoord en het staat dan ook hoog op de bucketlist van vele Nederlanders. Het staat immers bekend als een van de meest indrukwekkende bergketens ter wereld. Dat komt onder andere door de meer dan 4000 meter hoge bergtoppen waarover het beschikt. Aangezien een deel van de Rockies in Canada ligt, kun je er ook een bezoek aan brengen tijdens een Canada rondreis. In dit artikel geven we je vier tips om van je roadtrip door de Rocky Mountains een onvergetelijke reis te maken.

Plan je route van tevoren

Om te beginnen is het aan te raden om je route van tevoren goed te plannen. Zo weet je zeker dat je geen belangrijke highlights mist tijdens je roadtrip. Populaire routes zijn onder andere de National Park route in Colorado, de Icefields Parkway in Canada en de Beartooth Highway in Montana. Je kunt het beste een route kiezen die past bij de tijd die je hebt en de dingen die je graag wil zien.

Er zijn tal van leuke buitenactiviteiten

Ook is het leuk om tijdens je roadtrip te genieten van de verschillende buitenactiviteiten die mogelijk zijn in het gebied. Zo kun je bijvoorbeeld gaan wandelen op een van de vele wandelpaden, raften op rivieren of lekker gaan vissen. Zo is er voor ieder wel wat wils tijdens een bezoek aan de Rocky Mountains!

Maak een tussenstop bij stadjes

Tijdens je roadtrip door de Rockies kom je verschillende kleine stadjes tegen. Voorbeelden hiervan zijn Banff en Jasper in Canada en Durango in Colorado. Het is dan ook zeker aan te raden om de stadjes te bezoeken om even te gaan winkelen of lekker te gaan eten in een van de vele restaurants.

Houd rekening met de wisselende weersomstandigheden

Verder willen we je meegeven dat je rekening moet houden met wisselende weersomstandigheden. Zelfs tijdens de zomermaanden kan het weer in het gebied namelijk snel omslaan. Daarom is het van belang om de juiste kleding mee te nemen, Draag bijvoorbeeld verschillende laagjes, zodat je je kleding snel kunt aanpassen aan de weersveranderingen.

Reizen  naar de Verenigde Staten is hoe dan ook een avontuur, maar een roadtrip door de Rocky Mountains is zelfs een ultiem avontuur te noemen. Het is een gigantische bergketen waar natuurliefhebbers en avonturiers zich helemaal kunnen uitleven. Ben je klaar om het avontuur te beleven? Zorg er dan voor dat je je route goed plant, geniet van buitenactiviteiten, de stadjes niet vergeet en rekening houdt met wisselende weersomstandigheden.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat