VBRO

Hoe kun je geld besparen door reizen te vergelijken

Het zijn dure tijden, en we moeten allemaal steeds meer op de kleintjes letten. Maar toch is er een activiteit die we liever niet cancelen. Dat is onze vakantie. De traditie om er één of zelfs meerdere keren per jaar op uit te trekken blijft toch bovenaan ons lijstje met prioriteiten staan. Maar we worden wel prijsbewuster en willen ook onze geliefkoosde vakantie houden, maar dan wel aan de goedkoopste prijs.

Hoe kun je de goedkoopste aanbieding vinden?

Er bestaan online gespecialiseerde platforms, zoals Vakantiedeals.be die je helpen om de goedkoopste deals uit te zoeken. Ze vergelijken de aanbiedingen van de verschillende touroperators en geven je een overzicht van de goedkoopste vakanties. Maar waarbij je tegelijk niet op het comfort en de kwaliteit van je reis moet inleveren. Er zijn natuurlijk ook tips waarbij je de vakantie ook ter plaatse minder duur kunt maken.

Welke andere zaken kun je overwegen om de prijs van je vakantie te drukken?

Wanneer je de mogelijkheid hebt om buiten het hoogseizoen te boeken kan dat de prijs aanzienlijk verlagen. De hotels krijgen minder boekingsaanvragen, en bieden daarom lagere prijzen aan. Hou er wel rekening mee dat in het absolute laagseizoen er soms faciliteiten van je hotel of resort gesloten zijn.

Een all-in vakantie is een goede manier om je budget te bepalen. Behalve voor extra excursies weet je op de euro na hoeveel geld je vakantie zal kosten. Families maken graag gebruik van deze optie.

De meest mondaine plaatsen zijn ook meestal de duurste. Je kunt ook een skivakantie boeken naast Saint Moritz. De sneeuw is daar hetzelfde en er zijn ongetwijfeld ook goede en veel goedkopere pensions. Ook voor je zonvakanties kun je alternatieven zoeken. Landen zoals Mexico, Vietnam en de Filipijnen zijn goedkope bestemmingen. Althans, wat het verblijf betreft.

Ook tijdens je reis kun je geld besparen. Zorg dat je bagage het toegelaten gewicht niet overschrijdt. Dat zou je anders wel een aardige duit kunnen kosten. En regel het eventuele luchthavenvervoer vooraf. Parkeren op de luchthaven zelf is erg duur. Zeker bij een langere vakantie. Je naar de luchthaven laten vervoeren, al dan niet professioneel, is meestal een goedkopere oplossing.

Kun je er ook ter plaatse voor zorgen dat je vakantie niet te duur wordt?

Ja, uiteraard. Wanneer je ter plaatse bent is de belangrijkste regel om uit de toeristenvallen te blijven. Zoek naar echte lokale restaurants, ze zijn goedkoper en meestal ook nog veel beter. Betaal niet met vreemde valuta. De wisselkoers naar de plaatselijke munt zal je veel geld kosten. Of betaal waar het mogelijk is elektronisch. Je bank zal een betere koers voor je berekenen dan de plaatselijke handelaars. En zo zijn er nog wel meer tips. We komen er in een latere blog graag uitgebreid op terug.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat