VBRO

Tenerife: het eiland van de eeuwige lente

De Canarische eilanden zijn al vele decennia een geliefkoosde bestemming tijdens de hier in België, koude wintermaanden. De eilandengroep ligt in de Atlantische oceaan. In deze blog richten we onze aandacht op Tenerife, een bekende vakantieplaats voor vele landgenoten.

Het klimaat op Tenerife

Tenerife heeft een subtropisch klimaat, waardoor het gedurende het hele jaar aangenaam weer heeft en geniet een bijna constant klimaat het hele jaar door. Dat wil zeggen dat het er nooit ontzettend heet wordt, er is altijd afkoeling van de zee. De temperaturen variëren tussen 20 en 30 graden Celsius, met milde winters en warme zomers. Bekijk de weersverwachting voor Tenerife en overtuig jezelf van de huidige weersomstandigheden van dit vakantie-eiland.

Wat zijn de Canarische eilanden?

De Canarische eilanden bestaan uit zeven grotere en bewoonde eilanden en een onbewoonde archipel van kleine, zo goed als onbewoonde eilandjes. Op die laatste is geen toerisme, het zijn ongerepte vulkanische eilandjes. We hebben ze onder elkaar gezet om aan je voor te stellen.

  • Tenerife, het grootste van de archipel.
  • Fuerteventura, het oudste en ook vulkanische eiland.
  • Las Palmas, hier was in 1971 nog een vulkaanuitbarsting.
  • Lanzarote, het meest oostelijk gelegen eiland.
  • La Gomera, dit is ook een van de oudste Canarische eilanden.
  • El Hierro of ook wel Ferro genoemd is de kleinste van de zeven hoofdeilanden.
  • Gran Canaria, het eiland van de bekende stranden Maspalomas en Playa del Ingles
  • De Chinijo-archipel, dit is de verzameling van meest onbewoonde kleine eilandjes.

Enkele wetenswaardigheden over Tenerife:

Tenerife heeft meer te bieden dan alleen strand en zee. We doorlopen in vogelvlucht wat het eiland te betekenen heeft.

Ligging

Tenerife behoort tot Spanje en ligt voor de noordwestelijke kust van Afrika. Het is ongeveer 300 kilometer ten westen van Marokko gelegen.

Toerisme

Tenerife is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden, landschappen en het bruisende nachtleven. Het eiland ontvangt jaarlijks miljoenen bezoekers, voornamelijk uit Europa.

Natuurlijke schoonheid

Het eiland biedt diverse landschappen, waaronder vulkanische bergen, zoals de Pico del Teide, die met zijn 3718 meter het hoogste punt van Spanje is. Het Nationaal Park Teide, dat de vulkaan en omliggende gebieden beslaat, is een Unesco-werelderfgoed.

Activiteiten

Naast stranden en natuurschoon, biedt Tenerife ook diverse recreatieve activiteiten. Je kunt genieten van watersporten zoals surfen en duiken, walvissen en dolfijnen spotten, wandelen in de bergen, enzovoort.

Cultuur

Tenerife heeft een rijke cultuur en tradities die sterk beïnvloed zijn door het Spaanse en het Latijns-Amerikaanse erfgoed. Het eiland viert jaarlijks verschillende festivals. Carnaval is een van de bekendste, waarbij kleurrijke optochten en feesten plaatsvinden.

Steden

Santa Cruz de Tenerife is de hoofdstad van het eiland en een bruisende stad met winkels, restaurants en historische bezienswaardigheden. Puerto de la Cruz en Los Cristianos zijn andere populaire bestemmingen voor toeristen.

Het bovenstaande biedt slechts een beknopt overzicht van Tenerife. Het eiland heeft veel meer te bieden en is een unieke bestemming voor natuurliefhebbers, strandgangers en avonturiers.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat