VBRO

Ben Kok vormt ‘Het werd zomer’ om tot ware feestplaat

In juni 2020 verraste Ben Kok de liefhebbers van het Nederlandstalige lied met een vrolijke versie van ‘Het Dorp’. Met z’n nieuwe single ‘Het werd zomer’ duikt de talentvolle zanger wederom terug in de tijd. Het oorspronkelijke Duitstalige nummer van Peter Maffay werd in 1977 gecoverd door Rob de Nijs. Aan de tekst die destijds door Joost Nuissl geschreven werd, is helemaal niets veranderd. Ondanks dat je tegenwoordig niet zo maar de zinsnede “Ik was 16 en zij was 28” kunt roepen, is Ben van mening dat deze woorden er gewoon in thuishoren. Het hoort gewoon bij dit nummer en iedereen uit zijn generatie zingt waarschijnlijk het lied dan ook van A tot Z mee. Het is een lied waarin een verhaal verteld wordt. Producer Frank Verkooyen heeft in overleg met Ben het tempo van ‘Het werd zomer’ iets opgevoerd zodat het omgevormd is tot een ware feestplaat.

Zo hoopt Ben met deze klassieker ook de jeugd te bereiken. ‘Op die manier ontmoeten jong en iets ouder elkaar. Het is een soort terugblik naar vroeger hoe het vroeger was. Dat kunnen we ons nu met die corona nauwelijks meer voorstellen. Voor de clip is ook alles uit de kast getrokken om de jeugd erbij te betrekken. In de clip speel ik het nummer samen met mijn band ‘Dr.Feelgood’ in onze Gigmobiel /podiumwagen en dat terwijl de jeugd weer als vanouds geniet’, dat geeft een goed gevoel, meent Ben.

De opnames vonden plaats bij The Boom! Music Studio in De Meern. Omdat Ben vindt dat de blazers echte blazers moeten zijn en de gitaarpartijen afkomstig moeten zijn van een echte gitaar is een beroep gedaan op Martijn de Laat en Marcel Fisser. Dat maakt de productie af zoals die hoort te zijn.

‘Het werd zomer’, uitgebracht door Nationale Artiesten Parade, is vanaf 5 mei 2021 via de streamingsdiensten te beluisteren. De clip, opgenomen door IVoets is te bewonderen bij de clipzenders en de social mediakanalen van Ben Kok.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat