VBRO

Brugge gaststad voor Belgisch Kampioenschap Gymnastiek

Brugge werd door de Gymnastiekfederatie Vlaanderen (Gymfed) aangeduid als gaststad voor het Belgisch Kampioenschap Gymnastiek in 2024. De wedstrijd zal plaatsvinden tijdens het pinksterweekend van 18 tot en met 20 mei 2024 in de topsporthal van Sport Vlaanderen in Assebroek. De Brugse erkende sportvereniging BASICS! vzw en turnclub Varsenare Oostkamp vzw staan in voor de organisatie en coördinatie van het evenement. 

Schepen van Sport Franky Demon: “Het nieuwe jaar komt dichterbij én we kunnen nu al uitkijken naar een absoluut sportief hoogtepunt in 2024 in onze stad. Brugge manifesteert zich steeds meer als gaststad voor grote nationale en internationale sportieve evenementen: het WK Wielrennen in 2021, het BK Atletiek afgelopen zomer, de start van de Ronde van Vlaanderen om de twee jaar, het WK You.fo volgende zomer en de Urban Youth Games in het najaar van 2024. Dit BK Gymnastiek past perfect in het rijtje en vult onze ambities op dit vlak mooi aan. De site van Sport Vlaanderen waar we een masterplan voor uitwerken en waar op dit moment een gloednieuwe atletiekpiste wordt aangelegd, leent zich uitstekend voor dit soort evenementen.”

Gymnastiek zit in de lift als sport voor jong en oud. Na een zeer geslaagde passage van het WK in het najaar van 2023 in Antwerpen is de Gymfed jaarlijks op zoek naar kwaliteitsvolle partners en steden om het Belgisch Kampioenschap te organiseren als eerste opstap naar het WK. Naast het competitieve topsportgedeelte mikt de Gymfed daarbij ook op de recreatieve sporter. In dat kader zetten beide verenigingen ook een belevingstraject op om de gymnastieksport in al zijn facetten onder de aandacht te brengen van de recreatieve sporter in het algemeen, maar ook en vooral onder de jeugd van Brugge en de omliggende gemeentes. De focus zal daarbij liggen op het olympische jaar en de link naar de Olympische Spelen in 2024 in Parijs.

Schepen Franky Demon: “Ook dat maakt van dit BK een absolute troef. Onze Sportdienst draagt het principe ‘sport voor iedereen’ hoog in het vaandel, dus ook op dat vlak past dit evenement uitstekend in onze stad. De organisatie van een dergelijk evenement zal de interesse voor gymnastiek bij onze lokale jongeren aanzwengelen en zal op die manier ook de verdere instroom in de lokale sportclubs verzekeren.”

Voor de praktische uitvoering sloot de Gymfed een samenwerkingsovereenkomst af met de Stad. De Stad biedt volgende ondersteuning:
– De kost voor het huren van de infrastructuur, nl. €5.890,50. De Stad huurt de infrastructuur rechtstreeks aan Sport Vlaanderen Brugge.
– Gratis ter beschikking stellen en vervoer van evenementmateriaal (tafels, stoelen, nadars, podiumelementen, …), planten, rolcontainers, …
– Promotie voor het evenement via de communicatiekanalen van de Stad en Sportdienst (nieuwsbrief, website, sociale media, Stadsmagazine, …).

Sport Vlaanderen Brugge stelt zijn accommodatie (inclusief alle toestellen nodig om een BK te organiseren) ter beschikking tegen voordeeltarief.

Foto: Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat