VBRO

Brugse buurten in lente opgefleurd

Jaarlijks worden de Brugse buurten en straten letterlijk in de bloemetjes gezet. Door het succes van de voorbije edities worden de buurten ook in 2023 opgefleurd met geraniums of petunia’s.

“We blijven deze traditie verder zetten om mensen in hun buurt met elkaar in contact te brengen en hen te laten samenwerken om de straat fleuriger en gezelliger te maken”, zegt schepen van Preventie Mathijs Goderis. “We horen jaar na jaar dat deze actie bijdraagt tot een gevoel van verbondenheid in de straat of buurt. Het is dan ook een groeiend succes! Ook vorige editie werd de kaap van 100.000 bloemetjes overschreden en werden maar liefst 10.000 huizen in Brugge opgefleurd. Door dit groeiend succes moeten we voor de verwerking van de bestellingen het startschot wat eerder geven. Ik bedank dan ook graag alle stadsmedewerkers die jaar na jaar hun schouders onder deze bebloemingsactie zetten.”

Burgemeester Dirk De fauw: “100.000 plantjes – vier soorten, stekken, planten en laten groeien is geen sinecure. Vandaar dat we tegen eind januari 2023 zicht willen hebben op de grote bestellingen om al een eerste inschatting te hebben. De kleinere bestellingen kunnen geplaatst worden tot eind februari. Om dit alles in goede banen te leiden, slaan de medewerkers van Brugse Buurten en Openbaar Domein de handen in elkaar. Deze actie spoort de mensen aan om bloembakken met bloemetjes buiten te zetten. Het doet me plezier dat dit bebloemingsinitiatief steeds zo’n warme respons krijgt van de Bruggelingen.”

“Op 6 mei 2023 worden de bloemetjes verdeeld vanuit de serres van Openbaar Domein. In de loop van de week ervoor worden de grote bestellingen geleverd in de buurten zelf. Er is keuze tussen rode hanggeraniums en roze, paarse of witte petunia’s. De bloemetjes die we in het voorjaar zullen uitdelen, zullen opnieuw voor een kleurrijke en fleurige aanblik zorgen van de huizen in Brugge en al haar deelgemeenten. Voor mij maakt ieder bloemetje in de straat het verschil. Je zet letterlijk je buur en de voorbijganger in de bloemetjes en het zorgt voor een opfleuring van de volledige buurt”, aldus schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.

Momenteel wordt er ook volop gewerkt aan het programma voor de Brugse Buurten. Dit wordt terug gebundeld in het infoboekje voor Brugse Buurten dat op 15 februari 2023 voorgesteld wordt. Buurtcomités kunnen een aanvraag indienen via het bestelformulier op de website (www.brugge.be) en de nieuwe stadsapp. Het wordt in 2023 weer leuk wonen, feesten, planten, … in onze Brugse Buurten!

Foto©Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat