VBRO

De echte man nieuwe single van BenooZ

“De echte man” is de nieuwe single van de Putse muzikant BenooZ.
Het is zijn achtste single en BenooZ alias Ben van Hoof heeft de tekst en muziek zelf weer geschreven.
De gitaarpartijen m.u.v. de gitaarsolo, bas, keyboard en blues harp zijn door Ben ingespeeld in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose”. Maar deze keer spelen ook diverse Nederlandse topmuzikanten mee. De steelgitaar werd ingespeeld door de country gitarist Bart Dietvorst en de gitaarsolo is door de bekende topgitarist Bert Meulendijk ingespeeld. De drumpartij en percussie is door Marc Eshuis ingespeeld Tenslotte werd de zang weer opgenomen in de studio van Laurens van Wessel die ook het koorwerk inzong samen met Bianca Folkers.

“De echte man” was het eerste nummer wat Ben opnam in zijn eigen studio in 2019 destijds was het nog in een Rocktempo maar de nieuwe versie is een meer country-rock. Ben reed op een mooie dag naar huis en hij hoorde een countrynummer op de radio en dacht hé dat is wel een lekker ritme om “De echte man” in zo’n muzikaal jasje te steken.

In de studio werd een nieuw arrangement gemaakt en er werd een simpele basis opgenomen.
De drummer deed zijn ding en voilà BenooZ kon het verder afwerken in zijn studio. Ben was ondertussen al zijn vorige single “Mute” aan het opnemen en zou deze gaan inzingen in de studio van Laurens van Wessel.
Omdat hij daar toch naar toe moest werd besloten om ook maar direct “De echte man” in te zingen. Omdat ook Laurens enthousiast was over dit nummer moest er dus een keuze worden gemaakt tussen “Mute” en “De echte man” . In dezelfde periode bracht Guus Meeuwis “Echte mannen” uit en Racoon “De echte vent” en het nummer van BenooZ was getiteld “De echte man”. Dus de keuze voor“Mute” werd gemaakt en “De echte man” op de plank gelegd om het gezeur van plagiaat en na-aperij te voorkomen (Ben heeft dit nummer al in 2017 had geschreven)

De clip opgenomen door Fred Baaren in het mooie Putse Moretus bos, De Kalmthoutse heide en op de Brabantse wal. De hoofdrol wordt gespeeld door Aidan Griffioen. Aidan is een grote fan van het Nederlandse lied en ook groot fan van de broer van Ben de zanger Ron van Hoof en uiteraard van BenooZ. Na een opmerking op facebook van Aidan dat hij helaas niet in een clip mee speelde kwam Ben op het idee om Aidan mee te laten spelen.

Aidan Griffioen is een jonge man van 23 jaar oud.Hij is van jongs af aan al een vrolijk lief kind die graag met muziek en entertainment bezig is en een grote fan is van het Nederlandstalige lied. Nu is de weg die Aidan af moest leggen anders dan de meeste jongeren omdat Aidan geboren is met autisme en wat andere problemen. Dat hij in de videoclip van BenooZ mocht meespelen was een droom die uitkwam. En het mooiste hieraan is dat hij kan laten zien dat je ook met een “beperking ”heel veel kunt bereiken! “De echte man” gaat over het feit wat nou beter is. Een ruige man die overal het lak aan heeft of een sulletje die netjes een gezinsleven heeft. De uiteindelijke boodschap? Het maakt niet uit hoe of wat je bent, wat voor uiterlijk of wat voor kleur je hebt. Respecteer elkaar en dan ben je een echte man of vrouw!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat