VBRO

Na 20 jaar nieuwe single Stampvast

De roemruchte Volendamse formatie Stampvast had begin jaren negentig landelijk succes met de single Mooi Volendam en het gelijknamige album. De daaropvolgende singles Alle Koeie Ooi, Straatmuzikant en Over 100 Jaar versterken haar reputatie als dé feestband van Noord-Holland. Stampvast werd gevraagd als headliner op vrijwel elke kermis in de provincie en ook de bruiloftagenda stroomde vol. Vanuit Noord-Holland veroverde Stampvast in de daaropvolgende jaren ook de zalen en harten van de rest van Nederland.

Nadat zanger Kees Plat in 1998 uit de band stapte, veranderde de band zijn naam in La Stampa en ging onverdroten door met optreden. De populariteit van de muziek van Stampvast bleef echter in heel Nederland onverminderd voortduren. De bandleden werden zeer regelmatig benaderd voor een reünie. Anno 2019 was het dan eindelijk zo ver en trad Stampvast voor het eerst weer op in een uitverkochte feesttent in Dedemsvaart. Helaas sloeg daarna de coronacrisis onverbiddelijk toe. Nu we echter weer zonder probleem kunnen feestvieren, lanceert Stampvast net op tijd voor de Carnaval van 2023 haar nieuwe single HENGSTENBAL.

HENGSTENBAL is een stevige boerenrocker die het in de feesttenten en op de kermissen heel goed zal doen. Het lied combineert de typisch Volendamse humor en drang tot feestvieren met een vleugje ouderwets stampen, waarbij de voeten niet stil kunnen staan en de handjes zeker in de lucht moeten. De videoclip laat zien dat de band liever kiest voor een dampende feesttent dan voor een saaie dagbaan. Dat alleen al, is een recept voor gegarandeerd feest in de tent.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat