VBRO

Regio-nieuws in het kort

Het cruiseschip Aida Prima is woensdagavond niet vertrokken uit Zeebrugge zoals gepland. Er was zware storm voorspeld voor de voorbije nacht waardoor het zekere voor het onzekere werd gekozen. Ze vertrekken pas vandaag.

De Brugse Totetrekkersgarde zal op 12 februari haar jaarlijks carnavalsbal voor kinderen houden. Dan worden ook de jeugdprins en de jeugdprinses van Brugge verkozen. Het bal is al een jarenlange traditie.

In Aalter zijn twee nieuwe buslijnen opgestart. De bussen verbinden Aalter nu met twee West-Vlaamse gemeenten. Het gaat meer bepaald om Wingene en om Doomkerke.

Nog deze week zullen de Brugse horecazaken verwittigd worden die volgende zomer een optreden van stad Brugge voor hun deur krijgen. De aanvragen daartoe moesten binnen zijn voor 9 januari, afgelopen maandag.

Heel wat West-Vlaamse landbouwers trekken de komende vier dagen naar Flanders Expo in Gent. Daar start vandaag de landbouwbeurs Agriflanders. Er zijn dagelijks prijskampen met dieren, vandaag is dat met melkvee.

Moerbrugge heeft terug een bakkerij. Het gaat om de bakkerij Santil van Sander Tilleman die al een eerste vestiging gestart was langs de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis. In Moerbrugge zijn ze bijzonder tevreden met de bakkerij. De bakkerij is enkel op maandag gesloten.

Het treinverkeer tussen Brugge en Lichtervelde was woensdagavond een tijdlang onderbroken na een aanrijding op de sporen. Er werden vervangbussen ingelegd tussen beide stations.

In Heist krijgen ze er een nieuw restaurant bij. Het gaat om de zaak Bablut. De zaak komt naast het Moeder Babelutte café. Beide zaken verwijzen naar de traditionele Babelutte-snoepjes die aan de kust al decennialang een begrip zijn. Ook in Brugge en in Sluis kan je nu hun winkels vinden. En met de start van het nieuwe jaar is Knokke-Heist best tevreden met de start van een aantal nieuwe zaken. Het gaat zowel om modezaken als om horeca.

Op 9 augustus zal het event Rescue Vlissingen terug doorgaan in Zeeland. Vorig jaar mocht het event niet doorgaan van de burgemeester omwille van onveiligheid. Alle hulpdiensten komen daar een dag lang in beeld. In Vlissingen dus.

De terrassen voor de Brugse horecazaken werden maandag en de daarop volgende dagen weggehaald. Nu staan de winterterrassen terug uit. Op de Markt was het woensdag door de zon zoeken naar een plaatsje. Iedereen wou genieten van die schaarse zonnestraaltjes.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat