VBRO

Regio-nieuws in het kort

In de Brugse Stadsschouwburg werd dinsdag een tweede congres gehouden rond verkeerseducatie in Brugse scholen. Heel wat directies waren aanwezig. Zij kregen voor hun vijfdejaars uitleg over de dode hoek en voor de zesdejaars over een fietsexamen.

In het Jan Breydelstadion in Sint-Andries werd dinsdagavond een Oranje Trefpunt gehouden rond de politie. Schepen Franky Demon had voor het debat beroep gedaan op Minister voor Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en de Brugse korpschef van politie Dirk Van Nuffel.

Op de kermis in Koolkerke zal dit jaar een Sportprijs uitgereikt worden. Het gaat om een nieuw initiatief van het feestcomité dat op zaterdag zal plaatsvinden. Op zondag 25 juni is er terug grote rommelmarkt met live optredens van Par Hasard en Wolfgang.

Cercle Brugge zal op 15 juli een fandag houden voor haar supporters. Ze spelen die dag trouwens ook een oefenwedstrijd tegen het grote AS Monaco, eigenaar van de Vereniging.

Aan de molen van Damme is een picknickruimte voorzien. De stad en de provincie namen het initiatief om die plek in te richten voor fietsers die onderweg even willen stoppen.

Door de vervuiling op de Brugse reien kon dinsdag de jaarlijkse duik van de eindejaarsstudenten van Sint-Leo-Hemelsdale niet doorgaan. Ze staan aan de vooravond van hun examens. Dan springen ze naar intuusen goede gewoonte met hun leerkrachten in het water van de Potterierei. Dit jaar bleef het beperkt tot waterspelletjes in de tuin van het Sint-Leocollege.

Aan het Brugse stationsplein werd een dynamisch bord geplaatst die een aanduiding geeft hoeveel standplaatsen er nog zijn voor taxi’s. Er zijn 15 standplaatsen. 58 exploitanten, goed voor 114 taxi’s, mogen er een standplaats innemen.

De politie van Knokke Heist heeft twee mannen kunnen inrekenen na een woninginbraak, dankzij een tip van een getuige. Op de Expressweg in Brugge kon de politie hun wagen tot stilstand brengen. Eén van de twee mannen is intussen aangehouden door de Onderzoeksrechter.

In Lissewege start nu vrijdag de Beeldenroute. Voor de 29e editie zijn er 103 kunstenaars die een beeld plaatsen in het witte dorp. De organisatoren verwachten tot 17 september zo’n 35.000 bezoekers.

Op Sint-Kruis kermis verwachten ze dit jaar Jelle Cleymans. Hij zal er samen met de SFX Speelschaar optreden. Daarna zal er op de site van de Gulden Kamer vuurwerk zijn. Verenigingen kunnen nog altijd een gratis stand aanvragen voor kermiszondag, langs de Moerkerkse Steenweg. In de Zorge gaat de thematentoonstelling van de Heemkundige Kring door over het Katoentje of UCO in Brugge waar heel wat dames werkten destijds.

Komend weekend zijn er in Torhout terug Batjes. Die staan in het teken van het vroegere festival Rock Torhout met tal van optredens. Nu vrijdagavond is er de start van de Nacht van Vlaanderen.

De aanvoer van de eerste maatjes in Nederland is uitgesteld naar 23 juni. Toch werd het voorbije weekend al een maatjesfeest gehouden in Blankenberge. De eerste maatjes zullen te proeven zijn bij Bistro Old Steamer in Zeebrugge.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat