VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

In juni gaan vier padelspelers uit de Brugse regio opnieuw de uitdaging aan om met een nieuw record padelspelen een plaatsje te krijgen in het Guinnes Book of Records. De vier deden dat al eerder in september 2021. Toen slaagden oud-Cerclespeler Frederik Boi en Christophe Meulebrouck, beiden uit Sint-Andries en Pieter Cools uit Varsenare en Kevin Caestecker uit Wingene erin om als eerste vier Belgen het wereldrecord padelspelen te verbreken. Nadien werd hun Brugse record verbroken door een internationaal gezelschap in Londen met 31 uur 38 min 50 seconden. De vier regiogenoten willen gaan voor 32 uur en mocht dat kunnen zelfs nog iets langer. De recordpoging zal plaatsvinden bij Padel Todos, vlakbij Kinepolis in Sint-Michiels Brugge.

De Venetiaans gekostumeerden zijn op zaterdag 20 januari opnieuw te gast in Brugge om in hun unieke kostuums door de straten van het historische stadscentrum te flaneren. Het gaat om een organisatie van het Brugs Handelscentrum in samenwerking met Stad Brugge. De parade van de leden van Regards Vénitiens is eigenlijk een promotie twee weken voor de start van het jaarlijkse traditionele carnaval in Venetië, waarbij ze hun nieuwe kostuums komen tonen. Het gaat om originele stukken die het resulaat zijn van vele uren maat- en naaiwerk. Het Venetiaanse masker is daarbij een essentieel onderdeel.

Van 13 april tot 1 september 2024 is er in Brugge opnieuw Triënnale. Dit keer met als thema ‘Spaces of Possibility’. Ze brengt twaalf hedendaagse kunst- en architectuurinstallaties naar Brugge. Er zal zelfs een imposante Thaise toren opgetrokken worden. Het college van Burgemeester en Schepenen gaf er inmiddels al de nodige vergunning voor. Die komt er aan de achterzijde van de Sint Godelieveabdij en is een kunstinstallatie van het Thaise Bangkok Project Studio. Het gaat om een ingenieuze toren met een trappenkoker met daaraan drie platformen op verschillende hoogten. Rond de toren wordt een boogvormig patroon aangelegd met ondermeer Brugse kasseien. Volgens de Brugse Schepen van ruimtelijke ordening Franky Demon zal deze kunstinstallatie voor een mooi en uniek uitzicht over de stad zorgen.

En zondagmorgen was op de parking van de Lunch Garden in Sint-Kruis Brugge, de alombekende legendarische Coca-Cola Christmastruck te bewonderen. Die is ingericht als mobiele kerstbelevenis, versierd met duizenden lichtjes. Mensen konden er  onder andere hun eigen kerstkaartjes maken en meteen ook verzenden. De kerstman was natuurlijk ook van de partij samen met heel wat belangstellenden.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat