VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Afgelopen zaterdagavond beleefden zes dove en slechthorende supporters van Club Brugge de match tegen Westerlo op een bijzondere manier. Aan de hand van een vernuftige set sensoren op hun lichaam ervaarden ze voor het eerst de sfeer van het stadion door trillingen op hun huid. Het ging om een initiatief van de Club Brugge Foundation. Het zogenaamde haptic feedback-pak van Citymesh liet de dove en slechthorende supporters de hartslag van een teammanager, het geluid in het Jan Breydelstadion en het gejuich en applaus van de supporters aanvoelen. En er waren dus wel een aantal momenten waarop het pak goed getest kon worden. Club won immers met 3-0 van Westerlo.

Op zondag 7 april vindt de loopwedstrijd Damme-Brugge-Damme voor de negende keer plaats. Omwille van het stopzetten van de organisatie van deze loopwedstrijd door Alexander Diaz Rodriguez, hebben vader Paul en zoon Jonas Meulebrouck de organisatie op zich genomen met de VZW Run Race Relax. Paul Meulebrouck heeft ruime ervaring als mede-inrichter van Dwars door Brugge en de Great Bruges Marathon. Om de wedstrijd in het prachtige landschap tussen Brugge en Damme mooi te kunnen uitbouwen, hebben de organisatoren enkele wijzigingen doorgevoerd. De nieuwe locatie voor start en aankomst wordt Manege De Blauwe Zaal en Wijndomein Merula. Er zullen ook tal van foodtrucks aanwezig zijn en de klassieker Parijs-Roubaix die op deze zondag gereden wordt, zal te zien zijn op groot scherm. Naast de jeugdloop en de 5 en de 10 km is er ook opnieuw een loop van 21 km tijdens Damme-Brugge-Damme.

In de Leopold II Parkstraat in Wenduine zijn werken door de watermaatschappij Farys gestart. Er was een breuk ontstaan in de waterleiding en die wordt nu hersteld.

De Ronde Tafel Maldegem heeft een bedrag van 25.000 euro geschonken aan goede doelen. Het geld is bestemd voor vijf verschillende initiatieven.

En in datzelfde Maldegem opent komend weekend de ijspiste. Die ligt er altijd rond de periode van carnaval.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat