VBRO

Regio-nieuwtjes in het kort

Unizo West-Vlaanderen heeft de Brugse onderneming Epartnergroup van Dirk en Simon Van Holsbeke tot West-Vlaamse Starter van het afgelopen jaar verkozen. De Bruggelingen willen met hun project een degelijk antwoord bieden op verschillende bestaande boekingssites. De Van Holsbekes creëerden een zogenaamde ‘zoekengine’. Dat is geen reservatieplatform want boekingen worden hierbij nog altijd rechtstreeks bij de hotelier zelf gedaan. Volgens Unizo West-Vlaanderen zijn ze op die manier vernieuwend in hun idee, bekijken ze de markt zo op een andere manier en zetten ze veel meer in op vakantiebeleving en niet op bestemming. Met hun verkiezing van de ‘Starter van het Jaar’ zet Unizo jaarlijks inspirerende rolmodellen in de kijker; bedrijven die het afgelopen jaar de sprong waagden.

Maandagmiddag even voor drieën deed er zich een verkeersongeval voor op de N49 Natiënlaan ter hoogte van de Vredestraat in Lapscheure. Net voorbij het kruispunt naar het dorp reed een vrachtwagen een kleine personenauto aan. Die werd vooruit gekatapulteerd om uiteindelijk omgekeerd tegen de vangrails tot stilstand te komen. Door de aanrijding kwam er een redelijke hoeveelheid mazout op de weg terecht. De brandweer van Zone1 kwam ter plaatse met een tankwagen om het wegdek te reinigen. Door het ongeval was er slechts één rijstrook beschikbaar maar zonder veel erg, gezien de rustige verkeerssituatie. Gelukkig raakte niemand gewond bij het ongeval; beide voertuigen dienden getakeld te worden.

De bewoners van een huis in de Steenoven in Beernem merkten maandag dat in de garage de afvoerbuis van hun pelletkachel roodgloeiend stond. De opgeroepen brandweer koelde de buis langzaam af en deed een controle van de installatie. Die zal nu nagezien moeten worden door een installateur. Door de tijdige vaststelling kon erger voorkomen worden.

In Bredene is een woning in de Henri Zwaenepoelstraat onbewoonbaar verklaard nadat er maandag een zware brand uitbrak. Een gezin bestaande uit een koppel en hun kind raakte bevangen door rook en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Oostende. Onderzoek wees uit dat de brand zou ontstaan zijn bij de droogkast. Bij de felle brand raakte het gezin alles kwijt. Er werd inmiddels een online steunactie opgezet.

Speelgoedketen Fun heeft het faillissement aangevraagd. Volgende donderdag sluiten alle winkels de deuren, dus ook in Brugge. Het is nog niet duidelijk of dat ook betekent dat alle werknemers daardoor op straat staan want de overname-gesprekken lopen nog. Een maand geleden werd bekend gemaakt dat de speelgoedketen in zwaar weer terechtgekomen was en de directie niet langer van plan was om nog te investeren. Volgens Belga hebben zich inmiddels een aantal serieuze kandidaat-overnemers gemeld. Fun begon ooit in Aartrijke als Coemancenter en breidde uit over heel Vlaanderen met aanvankelijk vestigingen in ondermeer Brugge, Oostende, Veurne, Roeselare, Torhout en Ieper.

De Brugse restaurants Onslow uit de Jeruzalemstraat en Quatre Vins uit de Philipstockstraat zijn de opvallende nieuwkomers in de selectie van de Bib Gourmand van Michelin. Dat betekent vooral dat ze de filosofie hanteren om een heerlijke maaltijd aan te bieden voor een gematigde prijs. In welke vorm precies is hierbij niet aan de orde. De restaurants tonen aan dat ze zich niet aan één stijl of concept houden, maar dat het er wel altijd lekker eten is. De Bib Gourmand is trouwens zowat de opwarmer voor de Michelin-sterren 2024. Die worden binnen een kleine twee weken bekend gemaakt. De Bib Gourmand-selectie in België en Luxemburg telt dit jaar 15 nieuwe adressen.

En anderhalve maand nadat de nieuwe Brugse politieke partij L99 toetrad tot het Vlaamse front van tal van nieuwe politieke partijen onder de naam ‘VoorU’, verbreekt voorzitter Kurt Lycke al die samenwerking. Volgens hem waren er teveel meningsverschillen in het bonte allegaartje aan partijen uit alle Vlaamse provincies. Maar politicus Ivan Sabbe, Vlaams lijsttrekker van ‘VoorU’ in West-Vlaanderen, zegt dat leden van L99 het bredere platform vooral wilden gebruiken om sterker voor de dag te komen bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. De nieuwe Brugse partij is echter vastberaden om door te duwen en naar eigen zeggen te blijven streven naar een betere samenleving. L99 noemt zichzelf een opkomende nieuwe democratische en neutrale partij die een verfrissende dynamiek in de Vlaamse politieke arena wil brengen.

 

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat