VBRO

Twee sterren in Brugge nav Belgisch voorzitterschap

Van 1 januari tot 30 juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. Ook Vlaanderen speelt daarin een belangrijke rol. Het EU-voorzitterschap is een unieke kans om de Europese agenda mee te bepalen én om Vlaanderen extra in de kijker te zetten in Europa.

‘Zie ons doen, Vlamingen laten Europa schitteren’: dat is de slogan waarmee de Vlaamse overheid het Vlaamse luik van het EU-voorzitterschap in de verf zet. De campagne toont welke invloed Europa heeft op het dagelijkse leven en draait rond inspirerende verhalen van mensen die door gewoon hun werk te doen, het buitengewone mogelijk maken. Ze toont hoe knappe koppen en drukke doeners in Vlaanderen Europese projecten vormgeven waardoor Vlaanderen een stempel op Europa kan drukken.

In de 13 Vlaamse centrumsteden komt er een grote stervormige straatsticker met daarop een QR-code. Wanneer voorbijgangers deze QR-code scannen, komen ze terecht in een Augmented Reality-ervaring. Doorheen die virtuele ruimte kunnen ze op zoek gaan naar verhalen die bijdragen aan hun dagelijks leven en verhalen van Vlamingen die elk op hun manier Europa laten schitteren. Denk bijvoorbeeld aan de meest geavanceerde onderwaterstudio ter wereld, een voetbalclub voor jongeren die moeilijk aansluiting vinden in de maatschappij, of een gamestudio die de hele markt overneemt met de laatste release.

“Ook in Brugge kun je zo’n sticker vinden: eentje aan het Concertgebouw (ter hoogte van de lantaarntoren) en een andere aan het BMCC (in de Zwijnstraat)”, zegt burgemeester Dirk De fauw.

Meer weten

Lees meer over het EU-voorzitterschap (opent in nieuw venster): http://www.vlaanderen.be/EU-voorzitterschap

Foto@Persdienst Stad Brugge

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat