VBRO

De betrouwbaarheid van maandverband

De betrouwbaarheid van maandverband is afhankelijk van meerdere factoren. Op de eerste plaats is het uiteraard zo dat de kwaliteit van het maandverband een belangrijke rol speelt. Daarnaast is het belangrijk om het soort maandverband aan te passen op de mate van menstruatie. Dun maandverband is goed betrouwbaar tijdens de lichte dagen van je menstruatie, maar vaak onvoldoende betrouwbaar tijdens de zwaarste dagen. De vorm heeft ook invloed op de betrouwbaarheid van maandverband.

 

Waarom kiezen vrouwen vaak voor maandverband?

Er zijn natuurlijk meerdere oplossingen beschikbaar. Waarom kiezen veel vrouwen nu het liefst voor het gebruik van maandverband tijdens hun menstruatie? Hier zijn meerdere redenen voor. Maandverband is, in verhouding tot andere oplossingen, goedkoop. Het is dus financieel gezien de meest voordelige keuze. Daarnaast is altijd goed zichtbaar wanneer het maandverbandje vervangen moet worden en het gebruik is heel eenvoudig. Bij warmer weer stappen veel vrouwen tijdelijk over op het gebruik van tampons of een menstruatie cup.

 

Verschillende soorten maandverband

We noemden al even het dunne maandverband, dat vooral geschikt is voor de nachten en voor de eerste, zwaardere dagen van je menstruatie. Vaak zitten deze maandverbandjes wat onprettiger, maar ze zorgen wel voor meer betrouwbaarheid. Neemt je menstruatie af, dan kun je overstappen op het gebruik van de dunne maandverbandjes. Hierin zijn modellen met en zonder vleugels. Ben je erg beweeglijk, ga je sporten of een eind lopen of fietsen? Dan is het vaak beter om te kiezen voor een maandverband met vleugels. Doordat de vleugels om de randen van je slip worden geplakt blijven deze beter op de juiste plek zitten, ook als je veel beweegt. Wil je een duurzame keuze maken? Dan kun je kiezen voor wasbaar maandverband. Tot slot zijn er uiteraard de inlegkruisjes, welke we vooral van het merk Tena kennen. Deze zijn ook perfect voor dagelijks gebruik, bijvoorbeeld wanneer je last hebt van urineverlies.

 

De betrouwbaarheid van maandverband, tampons en cups

Iedere vrouw heeft natuurlijk eigen voorkeuren. De één gebruikt liever maandverband, de ander kiest toch voor het gebruik van tampons of cups. Hoe zit het precies met de betrouwbaarheid? Maandverband is goed betrouwbaar wanneer je kiest voor de juiste variant, van de juiste kwaliteit, aangepast op de intensiteit van je menstruatie. Tampons van een goed merk zijn zeker ook betrouwbaar, maar het is wel heel belangrijk om het formaat van de tampon goed af te stemmen op de intensiteit van je menstruatie. Gebruik je een te kleine tampon? Dan is de tampon niet optimaal betrouwbaar. De cup wordt door veel vrouwen wel heel betrouwbaar gevonden. Bij het gebruik van een cup is het wel heel belangrijk om tijdig te vervangen of reinigen.

 

Je hebt zelf invloed op de betrouwbaarheid

Het is belangrijk om te weten dat je zelf ook voor een deel invloed hebt op de betrouwbaarheid van maandverband. De betrouwbaarheid wordt namelijk minder naar mate je het maandverband langer draagt. Laat je het maandverbandje te lang zitten? Dan kan het gaan scheuren en is het niet meer betrouwbaar. Het is goed om je maandverband elke 4 uur te verschonen, of vaker wanneer je merkt dat dit tijdelijk nodig is, bijvoorbeeld tijdens de zwaarste dagen.

 

De betrouwbaarheid van maandverband voor elke dag

Er zijn vrouwen die elke dag een  maandverbandje willen gebruiken. Hier zijn meerdere redenen voor. Vaak hebben deze vrouwen last van wat urineverlies of licht bloedverlies, maar er zijn ook vrouwen die vaginale afscheiding willen opvangen met een maandverbandje. Voor dagelijks gebruik is het inlegkruisje de beste oplossing, vooral omdat deze gedragen wordt als een soort tweede laagje in je ondergoed. Je voelt het niet zitten, maar je bent wel zeker van een goede betrouwbaarheid. De Tena Lady is heel populair onder vrouwen die dagelijks een inlegkruisje willen gebruiken. Deze inlegkruisjes zijn betrouwbaar, van goede kwaliteit en voorkomen irritaties.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat