VBRO

Radio station online vindbaar en vergroot uw publiek online luisteraars

Bent u op zoek naar oplossingen om uw internetradio te promoten? U heeft onvermoeibaar gewerkt om boeiende shows te creëren…

Samengestelde geweldige nummers die alle gevraagde emoties oproepen. U heeft zelfs uw radiostem gepolijst. Maar…

Waar zijn de luisteraars?

Een radio website is uw vriendelijke gezicht op het internet. Het is uw verkoper, woordvoerder en uw PR-vertegenwoordiger. Maak het opvallend en bezoekers zullen verliefd op u worden.

Wat kan u nog meer met uw webpagina doen?

U kunt een HTML5-speler insluiten. Dit geeft bezoekers een gemakkelijke manier

om af te stemmen

Voeg live chat toe om in realtime met fans en luisteraars te communiceren

Laat een kopie van uw wekelijkse radio agenda zien

Verkoop advertentiebanners om geld te verdienen

Maak een widget om live gegevens weer te geven, zoals het aantal live luisteraars

Vertel bezoekers waarom u doet wat u doet. Of vertel korte biografieën van uw

teamleden

Vergeet niet de locatie en contactgegevens van uw studio te vermelden.

Publiceer een blog en houd het bezig

Statische pagina’s op internet zijn niet voldoende. U heeft een drukke site nodig die regelmatig wordt bijgewerkt met inhoud zodat uw conversieratio hoog blijft. Daarom heeft elke radio website een blog nodig om nieuws te delen, shows te promoten en meer! Bekijk enkele van de onderwerpen waarover u op uw radio blog wilt schrijven. Haal iedereen op uw station om te helpen bij het maken van de inhoud. En als u niet van schrijven houdt, kunt u een freelancer inhuren.

Soorten inhoud voor blogs zijn onder meer:

Afspeellijsten

Sollicitatiegesprekken

Infographics

Audio

Enquêtes

Nieuwsflitsen

Gast berichten

Tutorials

Videos

Implementeer een webshop voor extra inkomsten

Als liefhebber van muziek en het maken van radio is het wellicht leuk om hiernaast nog leuke bijbehorende artikelen te gaan verkopen via uw website. Muziek cd’s, platen of andere merchandise bijvoorbeeld. Met webshop marketing kunt u de klant hiertoe verleiden. Dit is het proces waarbij marketingtactieken worden gebruikt om het bewustzijn van de klant te vergroten en nieuwe klanten voor uw webshop te genereren. Dit kunt u zowel online als offline bewerkstelligen. Denk hierbij aan: online of offline events, een AdWords campagne, print reclame of een linkbuilding campagne.

 

Blijf actief op Twitter, Instagram en Facebook

“Plaats uw foto’s op sociale media. Tag uzelf erbij. Bezorg uw pagina Likes! Laat ieder verzoeken voor muzieknummers inzenden via Instagram.” 

Dus als u nog niet op sociale media zit, is het nooit te laat om te beginnen. Hier zijn dingen die sociale sites voor u kunnen doen:

Sommige radio’s verkopen hun merkartikelen op Facebook. U kunt ook een bestaande e-commerce winkel koppelen.

Advertenties zijn erg gericht. U kunt advertenties maken die mensen segmenteren op basis van hun leeftijd, geslacht, hobby’s, locatie, relatiestatus en meer. U kunt evenementen maken en andere gebruikers uitnodigen om deel te nemen. Als u geverifieerd bent, kunt u live video of audio delen.

Twitter

Met 280 tekens of minder deel je je bericht, gedachten, meningen, grappen en meer. U kunt ook foto’s, video’s en GIF’s tweeten. Voeg op uw Twitter-bio – die beknopt moet zijn – de link van uw website toe.

Instagram

Zoek naar branche gerelateerde hashtags om fans te vinden. Gebruik verbluffende foto’s en video’s.

Bouw een e-maillijst

Email marketing kan u helpen uw luisteraars vast te houden. En er zijn verschillende dingen die u kunt verzenden, zoals nieuws, aankomende evenementen en topverhalen. U heeft alleen een website en een e-mail provider nodig. U moet een incentive aanbieden (bezoekers een reden geven om zich aan te melden). Overweeg een​​ weggeefactie te maken. En promoot het vervolgens op sociale media. Of biedt websitebezoekers iets gratis aan, zoals een pet voor dit en dat of een e-book.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO)

SEO is het proces waarbij u probeert uw website hoger te scoren in zoekmachines zoals Google. Sommige SEO-technieken omvatten onder meer trefwoord optimalisatie, linkbuilding, het maken van mobielvriendelijke pagina’s. Probeer voor een bepaald zoekwoord op de eerste pagina te staan, omdat hierdoor de kans groter wordt dat u klikken ontvangt en daarmee bezoekers.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat