VBRO

Petitie ‘k En Brugge in m’n Herte officieel overhandigd

Maandagnamiddag mocht Eindredacteur Olivier Neese van ‘t Brugsch Handelsblad de petitie om het liedje ’k En Brugge in m’n Herte’ van Benny Scott als Brugs Volkslied op de gemeenteraadsagenda te krijgen officieel overhandigen aan het Brugse stadsbestuur. De actie liep 10 dagen lang en is, hoewel het vereiste quotum in een mum van tijd bereikt werd, nog niet afgelopen. Het initiatief van de Krant van West-Vlaanderen mag dus een groot succes genoemd worden. De overhandiging aan Burgemeester Dirk De fauw en Schepen van Cultuur Nico Blontrock werd overigens muzikaal ondersteund. Zanger Peter Slabbynck en gitarist Sam Claeys van de Brugse groep Red Zebra brachten er voor de gelegenheid en in primeur een akoestische versie van hun nieuwe nummer ‘Jè Brugge in jun Herte’. De titel is gebaseerd op het Brugse lied van Benny Scott, de tekst is volledig nieuw. Het nummer komt deze zomer ook effectief uit maar moet eerst nog ingeblikt worden in de Loppemse studio The Globe van Patrick Hamilton. Benny Scott was uiteraard zelf ook aanwezig bij dit officiële moment en sprak z’n onmetelijke dank uit aan allen die de voorbije dagen erg verrassend uit de hoek kwamen rond het nummer dat in de maand mei 40 jaar geleden. op plaat gezet werd. Op de Brugse gemeenteraad van eind juni zal er gestemd worden en weten we of het nummer definitief als Brugs Volkslied mag aangekondigd worden. (FT)

Foto: VBRO Brugse Radio

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat