VBRO

Barbara Dex zorgt voor volgende Trotsplaat van de VBRO

Barbara Dex staat intussen al meer dan 25 jaar op de planken en heeft in die tijd 11 albums op haar palmares. En al die tijd onderscheidt ze zich niet alleen door haar prachtige stem, maar ook door een verscheidenheid aan muziekstijlen en samenwerkingen.

Ook dit jaar staat er wat op til, en voor dit project zet ze de succesvolle samenwerking met producer Jo Mahieu verder.

“Pluk De Dag” is meteen de nieuwste single en ook de voorbode van een gloednieuw album. Dat mogen we verwachten in het najaar. En het laat je straks genieten van songs die bepalend zijn geweest voor haar als artieste én als mens. Ze vond haar inspiratie voornamelijk in songs uit haar tienertijd in de jaren ’80. Het zijn ook niet zomaar liedjes. Met persoonlijke vertalingen en in een geheel nieuwe productie is het resultaat telkens een gloednieuwe song. Voeg daar de Vlaamse saus van een fanfare aan toe en je hebt muzikale magie met een hint van nostalgie.

Zo is “Pluk De Dag” geïnspireerd op “Late at Night”, de fantastische tophit van Maywood uit 1980. De song zet meteen de zomer in met een mooi en warm gevoel. Wat we allemaal meer dan dik verdienen na de afgelopen moeilijke maanden.

“Pluk De Dag” is vanaf maandag de VBRO-Trotsplaat!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat