VBRO

Glenn Robbins met aanstekelijk nummer Trotsplaat

Een droom, een lach, een dans, weer samen kunnen zingen, een biertje drinken… ”Lekker swingen” heeft alle ingrediënten om alles wat we zo lang hebben moeten missen terug in het leven te roepen. Een nummer met zuiderse toets, swingende melodieën en een mooi blazersensemble. Het nieuwe nummer van Glenn Robbins is de komende week de VBRO-Trotsplaat.

Glenn Robbins startte zijn carrière als soundmixer in 1990. Na een tijdje bewandelde hij zijn eigen weg, legde contacten en kwam bij Erik De Blende terecht. Die stuurde Glenn naar Jack Rivers om een plaat op te nemen : “Niet te geloven” was de eerst single die Glenn uitbracht. Het werd een goed verkochte plaat met vele optredens en ook airplay in heel Vlaanderen.
In 1992 ging Glenn voor een volgende plaat aankloppen bij Dirk Renders en Werner Bellon.
Met ons 2” was een eigen geschreven nummer en direct een schot in de roos en een eerste keer in “Tien om te zien”.
Nadien bracht hij “Hey jij” uit, een cover van “Young girl” van Gary Puckett and The Union Gap. En weer haalde Glenn “Tien om te zien”. Alle platen werden toen uitgegeven door Erik De Blende.
Nadien bleef het wat stil, tot Glenn in 2010 een laatste keer live optrad in Broechem, met maar liefst 38 muzikanten en 3 backing vocals, gaf hij een optreden om u tegen te zeggen.

In 2019 vroeg zijn goede vriend, Davy Gilles, hem om eens naar een live optreden te komen kijken. Daar stroomde het bloed terug in de muzikale aderen van Glenn en met nog een klein duwtje van Davy in de rug, kon hij het niet meer houden.
Glenn ging op zoek naar de geschikte producer en kwam al snel terecht bij Artsound studios van Jean Pierre Kerkhofs. Na een babbel zijn ze een samenwerking begonnen en in 2020 namen ze “Route van je hart” op, met een tekst geschreven door Wendy Djoos. Ondanks de daarop volgende corona-pandemie toch wel een succes. Vandaar dat Glenn besliste om een nieuw nummer te maken met het duo Jean Pierre Kerkhofs en Wendy Djoos. Met fierheid brengt hij zo “Lekker Swingen” uit, een nummer dat de echte vakantie inzet! Als VBRO-Trotsplaat!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat