VBRO

Doe het zelf epoxyvloer

Een gietvloer, ook wel epoxyvloer, deze vloer is steeds populairder. Het is een mooie, egale vloer die een rustige uitstraling geeft. Eerst zag je ze meestal alleen in een badkamer, garage of keuken, maar tegenwoordig wordt een gietvloer ook in woonkamers en slaapkamers gegoten. Het is een vloer die in veel verschillende interieurstijlen past en goed te combineren is. Hij kan gegoten worden in diverse kleuren en je kan er zelfs een kunstwerk van maken door middel van resin art. Hier kun je een hoop mee doen. Het zelf gieten van zon epoxyvloer is niet zo moeilijk als je zou denken. Binnen een aantal stappen heb je al je eigen epoxy gietvloer. Met een handig doe het zelf epoxyvloer pakket kun je zelf aan de slag met het gieten van zo’n gave vloer.

Epoxy giethars

Als je de doe het zelf epoxyvloer gegoten hebt, dan wil je deze natuurlijk beschermen. De vloer beschermen tegen krassen en vlekken, dat kan met een epoxy giethars. Dit spul is perfect om je vloer mee te beschermen. Dit beschermt tegen krassen, vlekken en is zelfs UV-bestendig. Met epoxy giethars kun je nog meer dan dat. Je kan het ook ingieten in een vorm en je kan er een heel kunstwerk mee maken. Denk aan onderzetters, munten of voorwerpen. Hier kun je dan ook dingen als glitter of kleur in gieten. Hiermee creëer je een echt kunstwerk. Dit noemen ze ook wel resin art. Zo kun je de gietvloer een extra touch geven door bijvoorbeeld een marmer effect toe te voegen met epoxy giethars.

Zelf een gietvloer gieten in een aantal stappen

Zo’n gietvloer zelf gieten, dat klinkt misschien best wel lastig. En het klinkt alsof je dit beter niet zelf kan doen. Maar het is niet zo lastig als je denkt en als je de stappen nauwkeurig volgt dan kan iedereen een gietvloer zelf gieten. Bij het doe het zelf epoxyvloer pakket wordt natuurlijk een handige handleiding geleverd. Hier staat precies in wat je moet doen. De basis van de stappen van het aanbrengen van een epoxy gietvloer:

  1. Het voorbereiden van de vloer
  2. Vloer voorbehandelen met primer
  3. Een schraaplaag aanbrengen
  4. De componenten mengen
  5. Gieten over de vloer
  6. De topcoating aanbrengen

Dit zijn de hoofdstappen van het aanbrengen van de doe het zelf epoxyvloer. Het is dus gewoon een kwestie van de vloer heel precies voorbereiden en voorbehandelen. Vervolgens moet de vloer nauwkeurig gegoten worden en goed drogen. Dan kan de topcoating aangebracht worden. Als je deze stappen precies volgt dan heb je binnenkort je eigen gegoten epoxyvloer.

Doe het zelf epoxyvloer pakket bestellen

Wil je nou ook graag zo’n mooie, egale gietvloer? Dan kun je het doe het zelf epoxyvloer pakket bestellen. Hiermee kun je in een aantal stappen zelf zo’n prachtige gietvloer aanbrengen. Kies voor de kleur die het beste bij je interieur past en voeg eventueel wat mooie art toe, zoals een marmer effect. Het pakket bevat alles wat je nodig hebt om je eigen vloer te gieten.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat