VBRO

Wat te doen in Brugge?

Als je in Brugge woont, is de kans groot dat je regelmatig naar de Brugse Radio luistert. Daarnaast is de kans ook groot dat je in je woonplaats dan al alles hebt gezien. Maar, als nieuwe inwoner van de stad is dit natuurlijk niet het geval. Het is dan een aanrader om eens in de auto te stappen en naar allerlei bezienswaardigheden te rijden. In dit geval is het uiteraard wel van belang om te weten wat er te doen is in Brugge, dit is net zo essentieel als je zorgverzekering vergelijken 2022. In dit artikel geven we je hiervoor wat inspiratie! 

Het Begijnhof Ten Wijngaerde 

Waan je terug in de tijd, op een plek van vrede en rust. Een begijnhof is een architectonisch complex dat is opgericht om religieuze lekenvrouwen te huisvesten. Deze, gesticht in 1245, ziet er nog steeds middeleeuws uit, met kleine witgepleisterde huisjes rondom een ​​binnenplaats waar gele narcissen bloeien in de lente en af ​​en toe haast een non zich naar de kapel wanneer de mis begint. Dit pure, ongerepte deel van Brugge is een perfecte plek om tot rust te komen, de stadsdrukte achter je te laten voor een mooi moment en helemaal zen te worden.

Het Groeningemuseum

Brugge herbergt tal van musea en een van de beste is het Groeningemuseum. Met een gigantische collectie Vlaamse primitieven van wereldberoemde schilders als Jan van Eyck en Hans Memling, is dit museum de trots van de Vlaamse regio. Bewonder de onmogelijk levendige kleuren, de gedetailleerde gezichtsuitdrukkingen van de geschilderde figuren en het vaak religieus geïnspireerde verhaal van de schilderijen. Ben je bezig met overstappen zorgverzekering op je smartphone? Laat dit open staan op je telefoon, maar geniet ondertussen wel van de prachtige kunstwerken die te zien zijn in het Groeningemuseum.

Windmolenwandeling

Als je het geluk hebt om in Brugge te zijn als het niet regent, kies dan voor een mooie wandeling tussen de overgebleven windmolens van de stad. Vier oude, romantisch ogende molens staan ​​nog steeds naast de oude gracht en middeleeuwse stadspoorten, op de oorspronkelijke stadsmuur van Brugge. Hier vind je de perfecte plek voor een zomerse picknick. De Sint Janshuysmolen werd gebouwd in de jaren 1770 en maalt nog steeds graan, terwijl twee van de molens binnen kleine musea hebben. Maar het is de wandeling zelf waar bezoekers het meest van zullen genieten; rustig, groen en aan de ene kant uitzicht op de historische binnenstad en aan de andere kant op de grote gracht met charmante woonboten.

Madonna met Kind

Het enige beeldhouwwerk dat Italië verliet tijdens het leven van Michelangelo, de Madonna met Kind, is te bewonderen in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge. Het werd rond 1503 gesneden en gekocht door een Brugse koopman, die het vervolgens aan de kerk schonk. De marmeren sculptuur is een klein element in de gigantische kerk, maar trekt toch alle aandacht. Het werd verwijderd door de Franse bezetters in 1794 en later door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog, maar heeft altijd zijn weg terug gevonden.

Foto©Linda Schamps

 

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat