VBRO

VBRO-Trotsplaat knalt met Glenn Robbins

Zanger-entertainer Glenn Robbins mikt met z’n gloednieuwe single ‘Laten we gaan knallen’ op de volledige Lage Landen. Vlaanderen én Nederland samen dus. En door de samenwerking met Ronald Visch van Rood Hit Blauw Producties zit de kans er dik in dat het liedje in het hele gebied scoort. Glenn startte in 1989 met zijn muzikale carrière en bracht in de jaren ’90 een 6-tal plaatjes uit, waarvan 3 op vinyl. Op een gegeven moment kwamen er andere dingen op z’n pad met als gevolg dat hij stopte met zingen. In 2019, vlak voordat Covid-19 zijn intrede deed, lanceerde hij eindelijk weer ‘ns een single. Deze kreeg door alle ellende niet de aandacht die de plaat verdiende. Uitstel was echter geen afstel en toen het weer allemaal kon werd het liedje uit de vergeethoek gehaald. Inmiddels heeft Glenn z’n zinnen gezet op een hernieuwde carrière die zowel in Vlaanderen als in Nederland voeten in de aarde moet krijgen. Opvallend is ook dat Robbins besloot om het nummer in de studio van Hans Aalbers op te laten nemen door producer Arjan Venemann. ‘Ik werd door tekstschrijver John Collee benaderd en hij stuurde me een 5-tal liedjes op die hij bij mij vond passen. Omdat ik mezelf bestempel als zeer kritisch, bleven daar 3 tracks van over, waaronder ook ‘Laten we gaan knallen’. Omdat ik er graag een eigen draai aan wilde geven heeft Arjan de tekst op sommige punten aangepast met typisch Vlaamse woorden’, aldus nog Glenn Robbins. Op het podium is Glenn echt van alle markten thuis. Hij kijkt vooraf altijd naar het publiek en maakt dan een lijstje met nummers die hij gaat zingen. Ieder optreden van deze 52-jarige zanger is daardoor altijd anders. Een échter entertainer dus! En deze week komt hij z’n kunnen om de 3 uren presenteren met z’n kersverse single, als de VBRO-Trotsplaat en meest gedraaide in week 37! Laten we gaan knallen!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat