VBRO

Denny de Klerk heeft de VBRO-Trotsplaat

Zanger Denny de Klerk die afgelopen zomer te gast was op onze Zomershow op het Klein Strand in Jabbeke geeft het startschot voor een grandioos ‘Oktoberfest’ want niettegenstaande ze er in München alweer even mee begonnen zijn is het nog maar pas écht oktober en dus tijd voor die specifieke feestelijkheden die inmiddels ook bij ons in Vlaanderen ingang gevonden hebben. Zo is er zaterdagavond 8 oktober Oktoberfest Jabbeke met naast tal van passende artiesten ook heel veel bier en plezier. Maar weer terug naar Denny de Klerk die oktober dus feestelijk inzet met “Het Bierfeest”. Veel VBRO-luisteraars zal het liedje bekend in de oren klinken. En wel van Willeke Alberti die het nummer bracht in 1993 “Het Wijnfeest”. Omdat Denny deze melodielijn altijd al ontzettend leuk in de oren klonk ontstond bij hem het idee om deze plaat onder handen te nemen en zelf van een aangepaste tekst te voorzien.

Denny de Klerk: “Eigenlijk is deze single een perfecte opvolger voor mijn debuutsingle Een heel klein beetje dronken die ik 3 jaar geleden lanceerde. Ondertussen zijn er wel meerdere singles verschenen, maar dit plan wilde ik gewoon voltooien. Tijdens een zoektocht kwam ik de klassieker van Willeke Alberti tegen en dacht meteen dit is hem. Terwijl de versie van Willeke over het rijkelijk vloeien van wijn gaat, heb ik natuurlijk veel meer met als het om bier gaat.”

De vriendin van Denny had een goed idee om de clip niet op te nemen in een café, maar wel op een groot grasveld met allemaal verklede mensen uit de buurt. Uiteraard ontbrak er geen bier bij deze opname. Volgens Denny was het een zeer geslaagd experiment, en is de clip meer dan geslaagd.

De nu volgende maanden legt Denny de Klerk de laatste hand leggen aan zijn album dat begin 2023 gelanceerd zal worden. Maar eerst is hij deze week nog de VBRO-Trotsplaat en dat als aanloop naar de Oktoberfeesten!

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat