VBRO

De voordelen van rieten en rotan meubels

In de wereld van interieurs zien we continu nieuwe trends. Ooit waren rieten en rotan meubels hier een voorbeeld van, maar inmiddels mogen we dit niet meer een trend noemen. Meubilair van dit materiaal is namelijk al lang populair in België, wat we zeker begrijpen. Rieten en rotan meubels bieden de gebruiker namelijk tig voordelen. Ben je benieuwd wat deze pluspunten zijn omdat je twijfelt over het kopen van meubilair van deze materialen? Lees dan snel dit artikel door zodat je precies weet wat de voordelen van rieten en rotan meubels zijn!

Lichtgewicht

Rieten meubels zijn lichtgewicht. Het verplaatsen van een rieten stoel bijvoorbeeld, is niets anders dan het verplaatsen van een stoel van massief eikenhout. Hoewel veel meubels van rieten en rotan worden gestabiliseerd door hout, blijven ze meestal licht en gemakkelijk te verplaatsen. Hierdoor kun je ze eenvoudig in een andere ruimte of op een andere plek neerzetten, terwijl je een volle rieten wasmand bovendien eenvoudig naar de wasmachine kunt tillen als je een wasje wilt draaien.

Flexibel en aanpasbaar

Rotan meubelen zijn zeer flexibel en aanpasbaar. Er is vrijwel geen limiet aan de variaties die je kunt vinden bij rotanmeubels. Rotan meubelen kunnen bijvoorbeeld in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn. Het kan worden gebruikt voor glas (voor een salontafel), kussens (voor een bank of stoel), lampen, wasgoed, wekkers en zelfs mensen. Er komt echt geen einde aan de variaties in rotandesign.

Eenvoudig te reinigen

Rieten meubelen zijn heel gemakkelijk schoon te maken. Als je meubels een natuurlijke afwerking hebben, hoef je deze mogelijk alleen regelmatig af te stoffen. Kussens zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te verwijderen van het meubel en dankzij het gewicht verplaats je het meubel ook gemakkelijk door de kamer terwijl je schoonmaakt.

Erg duurzaam

Duurzaamheid is ook een voordeel van bijvoorbeeld een rieten mand met deksel. Hoewel veel mensen bang zijn om hun rieten meubelen in de regen te laten staan, zijn rieten meubelen met de juiste zorg zeer duurzaam. Veel mensen associëren lichtgewicht meubels niet met duurzaamheid, maar zoals je in dit artikel zult ontdekken, is dat gewoon een mythe.

Mooi uiterlijk

Esthetiek speelt natuurlijk ook een rol als je rotan hanglampen koopt. Het valt desondanks niet te ontkennen dat rieten meubels esthetisch aantrekkelijk zijn. Het heeft een zeer organische, natuurlijke uitstraling die kan worden aangepast in een breed scala aan creatieve ontwerpen. Het kan worden aangepast aan zowat elke smaak. Bovendien zien rieten meubels er buiten net zo natuurlijk uit als binnen, wat zeldzaam is voor elk type meubel.

Veilig

Als je meubels koopt dan wil je dat ze veilig zijn, wat zeker het geval is bij rieten en rotan exemplaren. Een positief neveneffect van het feit dat rotanmeubels licht van gewicht zijn (behalve in bepaalde uitzonderingen waar hout wordt toegevoegd om het meubilair te versterken), is dat het over het algemeen veiliger is in de buurt van kleine kinderen. De regelmatige stoten en kneuzingen die gepaard gaan met kinderen die door het huis rennen, kunnen worden verminderd als je meubels licht van gewicht zijn.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat