VBRO

De kenmerken van verschillende soorten ramen

Wanneer je een woning gaat bouwen, verbouwen of renoveren dan mogen deugdelijke ramen natuurlijk niet ontbreken. Een goed raam is in elke woning onmisbaar aangezien het zorgt voor frisse lucht, daglicht en een goede isolatie. Ramen zijn er in vele soorten, maten en typen maar wat zijn de verschillen? Ben je op zoek naar een deugdelijk raam dan is het natuurlijk handig om te weten welk soort ramen er allemaal zijn en wat de voordelen zijn van al deze ramen. Zo kan je zelf een keuze maken welk type raam en kozijn geschikt is voor jouw woning.

De voordelen van houten ramen

Houten ramen, of eigenlijk houten kozijnen, zijn van oudsher natuurlijk enorm populair. Ze zorgen voor een gezellige en huiselijke sfeer en hout kan je eenvoudig schilderen in tal van kleuren. Zo zorg je er al snel voor dat de kleur van je kozijnen perfect bij jouw woning past. Houten kozijnen vergen wel enig onderhoud, maar wanneer je de kozijnen goed blijft onderhouden gaan ze lange tijd mee. De houtnerf in houten kozijnen zorgt voor een klassieke sfeer en past perfect bij jaren 30 huizen. Hout is van nature een goed isolerend product, waardoor houten kozijnen al snel de kou buiten laten en ook tijdens de koude maanden heerlijk warm binnen kan vertoeven.

De voordelen van PVC ramen

Wil je liever een raam dat onderhoudsvriendelijker is dan een houten raam en waar je eigenlijk geen omkijken meer naar hebt? Kijk dan eens naar een raam van PVC. Dit kunststof raam is onderhoudsvrij, verkrijgbaar in tal van kleuren en designs en bovendien zeer goed isolerend. Doordat PVC in veel verschillende kleuren leverbaar is past een PVC kozijn altijd bij jouw woning. Wil je toch liever een houtnerf in je kozijnen hebben? Kies dan voor PVC met houtlook.

De voordelen van aluminium ramen

Het gebruik van aluminium ramen en kozijnen is bezig met een enorme opmars. En dat is niet voor niets, want aluminium ramen hebben veel voordelen. Ze geven je woning direct een moderne look en ze zijn zeer duurzaam en onderhoudsvrij. Aluminium kozijnen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar zodat je de kozijnen kan laten aansluiten bij de stijl van jouw woning. Aluminium is onderhoudsvrij, dus je hoeft de kozijnen niet te verven of te onderhouden. Zijn ze smerig? Dan maak je ze met een doekje en wat sop simpel schoon zodat je weer stralende kozijnen hebt.

Ben je dus op zoek naar nieuwe ramen en kozijnen?

Kijk dan eens naar bovenstaande uiteenzetting van de voordelen van houten ramen, PVC ramen en aluminium ramen. Doordat de kozijnen in zeer veel kleuren, designs en afmetingen beschikbaar zijn is er altijd wel een kozijn dat past bij jouw wensen en de stijl van jouw woning. Een deugdelijk raam zorgt voor voldoende daglicht, frisse lucht en is onderhoudsvrij. Een goede isolatie is belangrijk, zeker wanneer je kijkt naar de huidige energiekosten en aankomende koude maanden. Kies de ramen die perfect bij jouw passen en zorg ervoor dat je er in de winter lekker warm bijzit.

VBRO-Trotsplaat

VBRO-Trotsplaat